Γ. Οικονόμου: Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 11:44
UPD:11:46
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας θα δώσουν μια ανάσα στους πολίτες και σημαντικά κίνητρα στη νέα γενιά, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Αναλύοντας τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ο κ. Οικονόμου εξήγησε πως «το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος». Τόνισε εξάλλου πως «οι ιδιωτικοί πάροχοι ρεύματος θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν γιατί διαφορετικά θα χάσουν πελάτες».

«Το πακέτο μέτρων ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ και το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα. Επίσης, δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε». 

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως «θα υπάρξει και αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης. Επομένως, τα νοικοκυριά εξοικονομούν χρήματα και απελευθερώνονται από το άγχος, αλλά και οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την πρόνοια αυτή».

«Τη Δευτέρα θα δοθούν διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες», δήλωσε.

Για τον ΕΝΦΙΑ και τη δημόσια Υγεία

Όσον αφορά την μείωση του ΕΝΦΙΑ, είπε πως και αυτό το μέτρο αφορά όλους τους πολίτες και πως «το 2022 θα είναι ακόμα μικρότερος ο ΕΝΦΙΑ».

Σχετικά με την δημόσια υγεία, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει 4 διαγνωστικές εξετάσεις για πολύ σημαντικές ασθένειες.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε την έκκληση να εμβολιαστούν τα παιδιά, καθώς έιναι «πολύ σημαντικό να μείνουν τα παιδιά στις τάξεις».

Τέλος σχετικά με τη φημολογία για τις εκλογές, ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρώσουν το έργο που έχουν αναλάβει.

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή