Μαρία Μεντιόλα: Πέθανε η τραγουδίστρια του ύμνου της ντίσκο

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 17:59
UPD:17:59
A- A A+

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, η Μαρία Μεντιόλα, η τραγουδίστρια που ερμήνευσε τον ύμνο της ντίσκο, «Yes Sir, I Can Boogie». 

 Η Μεντιόλα σχημάτισε το ντουέτο Baccara με την τραγουδίστρια Μάιτε Ματέος το 1977, όταν ήταν και οι δύο χορεύτριες φλαμένκο που έδιναν παραστάσεις για τους τουρίστες στο νησί της Φουέρτεβεντουρα.

Το ντουέτο ανακάλυψε ένας αξιωματούχος δισκογραφικής που τους υπέγραψε συμβόλαιο με τη βρετανική RCA Records και τους έδωσε ως πρώτο single, το «Yes Sir, I Can Boogie».

BACCARAVEVO

Το κλασικό αυτό κομμάτι της ντίσκο έφτασε στην κορυφή των τσαρτς δέκα ευρωπαϊκών χωρών ενώ πούλησε πάνω από 16 εκατομμύρια αντίγραφα -πολλά περισσότερα από ό,τι είχε πουλήσει εκείνη την εποχή γυναικείο συγκρότημα.

Ακολούθησε το single «Sorry I'm a Lady» που, επίσης, σκαρφάλωσε στην κορυφή του Τοp 10 στις αρχές του 1978. Την ίδια χρονιά, το ντουέτο συμμετείχε στη Γιουροβίζιον με το «Parlez-Vous Français?» -που τόνιζε τη σπουδαιότητα της γνώσης των γαλλικών, για όποιον ευελπιστούσε για ένα καλοκαιρινό ρομάντζο.

Το ντουέτο κυκλοφόρησε άλλα δύο άλμπουμ, προτού διαλυθεί. Τα δύο μέλη του σχημάτισαν νέα γκρουπ με άλλες τραγουδίστριες -το Baccara και το New Baccara, συνεχίζοντας παράλληλες δισκογραφικές και συναυλιακές πορείες.

Προτεινόμενα για εσάς