ΜέΡΑ25: Στο έλεος ανάλγητων κερδοσκόπων οι εργαζόμενοι

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 16:32
UPD:16:40
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Tο ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα κι έξω απ' τη Βουλή «κατά της μετατροπής εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, σε επισφαλές πρεκαριάτο στο έλεος ανάλγητων κερδοσκόπων». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος με αφορμή την είδηση περί αλλαγής εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων σε πλατφόρμα διανομής φαγητού.

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει παρέμβαση του ΜέΡΑ25 εντός και εκτός βουλής για το θέμα αυτό και μάλιστα τρεις μήνες νωρίτερα, καθώς, όπως αναφέρεται, ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, είχε κάνει λόγο για την «πιο βάναυση, σχεδόν φεουδαρχική εκμετάλλευση» που «επισημοποιεί τις βάναυσες συνθήκες εργασίας».

Τελευταία ενσάρκωση αυτής της δυστοπίας, τονίζει το ΜέΡΑ25, «η είδηση ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-food, που δραστηριοποιείται στον τομέα της διανομής φαγητού, έναν κλάδο για τον οποίο η πανδημία ήταν κανονικότατος διάδρομος απογείωσης κερδών, αποφάσισε να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των συνεργαζόμενων με αυτή διανομέων, προς το δυσμενέστερο». Προσθέτει ότι «πρόκειται για τη γνωστή ταχυδακτυλουργία αναβαπτίσματος εργαζομένων με υπαλληλική σχέση σε "συνεργαζόμενους ελεύθερους επαγγελματίες", που είναι ένας κουτοπόνηρος όσο και εκβιαστικός τρόπος να μετακυλίσει μια εταιρεία στον εργαζόμενο το κόστος της ασφάλισής του, όσο και αφαίρεσης των εργασιακών δικαιωμάτων που οφείλει να του παρέχει».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή