Οι ΗΠΑ αίρουν την ταξιδιωτική απαγόρευση για τους πολίτες της ΕΕ

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 17:12
UPD:17:14
REUTERS/PEDRO NUNES
A- A A+

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στους εμβολιασμένους επιβάτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία, δήλωσε πηγή εξοικειωμένη με τα σχέδια τη Δευτέρα.

Οι νέοι κανόνες αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής για τα διεθνή ταξίδια, είπε το άτομο σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Ουάσινγκτον συμφώνησε με τους ομολόγους της στην ΕΕ για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους εμβολιασμένους πολίτες, δήλωσαν στο Politico επίσης τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ.

Ο πρέσβης της ΕΕ στις ΗΠΑ Σταύρος Λαμπρινίδης έγραψε επίσης στο Twitter ότι ελπίζει ότι θα υπάρξει «σύντομα μια θετική ανακοίνωση» για την απαγόρευση ταξιδιού στις ΗΠΑ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Τιερί Μπρετόν θα συναντήσει τον συντονιστή του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό Τζέφρι Ζιένς στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα και οι δύο πλευρές αναμένεται να κάνουν την ανακοίνωση ήδη από σήμερα.

Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες και η Επιτροπή πιέζουν τις ΗΠΑ εδώ και μήνες να άρουν την απαγόρευση, την οποία θεωρούν αδικαιολόγητη. Ο ανελκυστήρας αναμένεται να ισχύει για τους πολίτες της ζώνης Σένγκεν, καθώς και για άτομα από το κοινό ταξίδι του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.

Αναμένεται ότι θα επιτρέπεται στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες να εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και η εισαγωγή των νέων κανόνων θα μπορούσε να είναι μερικές εβδομάδες μακριά. Η απαγόρευση ταξιδιού ισχύει από τον Μάρτιο του 2020 και ανανεώθηκε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν μετά την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο.

Πηγές: Reuters, Politico

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή