Στην πυρόπληκτη Δυτική Αττική η ηγεσία του υπ. Κλιματικής Κρίσης-Πολιτικής Προστασίας

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 15:33
UPD:15:55
A- A A+

Σε Αλεποχώρι και Βίλια μετέβη σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μαζί με τον υφυπουργό, Ευάγγελο Τουρνά, και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου. Την πολιτική ηγεσία του υπουργείου συνόδευε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, καθώς και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της ΓΓΠΠ, Φοίβος Θεοδώρου.

Κατά την επίσκεψή τους στο Αλεποχώρι, ο υπουργός κι ο υφυπουργός συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Μεγάρων, Γρηγόρη Σταμούλη, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Αττικής και τη δασάρχη Μεγάρων κι ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα αντιδιαβρωτικά έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην περιοχή (κορμοδέματα, κορμοφράγματα, κορμοπλέγματα).

Στην αυτοψία που έγινε, ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη επίσπευσης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς η περιοχή έχει καταστεί πιο ευάλωτη σε πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας των πρόσφατων πυρκαγιών. Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε και η άμεση δρομολόγηση ενημερωτικής καμπάνιας για τους κατοίκους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπό την καθοδήγηση του υπουργείου.

Στη συνέχεια, ο υπουργός κι ο υφυπουργός μετέβησαν στα Βίλια, όπου επισκέφθηκαν την Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής κι αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους. Υπενθυμίζεται ότι η ανέγερση της Ακαδημίας εντάσσεται στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα  Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ. Η δημιουργία της Ακαδημίας αποτελεί μια επένδυση μακράς πνοής που φιλοδοξεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην εκπαίδευση τόσο στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, όσο και εθελοντών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε, τέλος, την ευκαιρία να επισκεφθεί το τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βιλίων και να συζητήσει με τα στελέχη του όλα τα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή