Περιφέρεια Αττικής: «Ξηλώνει» ξανά αφίσες και διαφημιστικά λάβαρα από κεντρικούς δρόμους

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 12:06
UPD:12:06
A- A A+

Νέα επιχείρηση απομάκρυνσης παράνομα αναρτημένων αφισών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής οργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Όπως επισημαίνει, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της, αλλά και τις συνεχείς δράσεις που υλοποιεί με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης αφισορύπανσης, εντοπίστηκε από συνεργεία της, αλλά και από τις κάμερες παρακολούθησης του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, για άλλη μία φορά εκτεταμένη παράνομη αφισορύπανση σε κεντρικές αρτηρίες του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της.

Με εντολή του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, τέσσερα συνεργεία συντήρησης οδικού δικτύου επιχειρούν από χθες σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής προκειμένου να απομακρύνουν τις αφίσες και τα διαφημιστικά λάβαρα που έχουν αναρτηθεί παράνομα.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, το διαφημιστικό υλικό που έχει αναρτηθεί παράνομα ελλοχεύει πολλούς κινδύνους, καθώς μπορεί να γίνει αιτία πολλών σοβαρών ατυχημάτων λόγω απόσπασης της προσοχής των οδηγών αλλά και πιθανής αποκόλλησης τμήματός  του και πτώσης του στο οδόστρωμα.

Τα ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής δραστηριοποιούνται σε 9 κεντρικούς άξονες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής. 

Συγκεκριμένα, σε Λεωφόρο Ποσειδώνος, Λεωφόρο Βουλιαγμένης, Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, Λεωφόρο Αλεξάνδρας, Λεωφόρο Συγγρού, Πειραιώς, Λεωφόρο Κηφισίας, Λεωφόρος Κηφισού και Λεωφόρο Αθηνών.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης συντονίζεται από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής και το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας.

Ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει σχετικά: «Δυστυχώς παρά τις συστάσεις μας και τις επίμονες προσπάθειές μας σε συνεργασία με τους δήμους, προκειμένου να σταματήσει η αφισορύπανση στην Αττική, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται. Εμείς από την πλευρά μας στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση. Ακόμα και αν κάποιοι επιμένουν να ασχημονούν, παραβιάζοντας τους νόμους, εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την αισθητική της Αττικής μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάζει το νόμο εις βάρος του περιβάλλοντος, αλλά και της ασφάλειας των πολιτών. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το πρόσωπο της Αττικής και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή