Βρετανοί αστυνομικοί σκότωσαν σπάνιο λευκό ελάφι που «εγκλωβίστηκε» μέσα σε πόλη

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 20:13
REUTERS/TOBY MELVILLE
A- A A+

Οι κάτοικοι της περιοχής είδαν κατάπληκτοι το άγριο ζώο να περιδιαβαίνει στους δρόμους της πόλης τους, το πρωί της Κυριακής.  Ο λόγος για ένα σπάνιο λευκό ελάφι που εντοπίστηκε να περιπλανιέται «χαμένο» στους δρόμους της πόλης Μπουτλ στο Μέρσισαϊντ. 

Η RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals/Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη της Σκληρότητας στα Ζώα) συμβούλεψε την αστυνομία «να αφήσει το ελάφι ήσυχο, ώστε να βρει μόνο του το δρόμο προς το δάσος». Αλλά οι αστυνομικοί είχαν άλλη άποψη και το πυροβόλησαν σκοτώνοντάς το.

Όπως είπαν, το ζώο στρεσαρίστηκε και αγρίεψε. Αφού το περιόρισαν σε βιομηχανικό σημείο της πόλης, παρουσία χειρουργού κτηνιάτρου ο οποίος παρακολουθούσε την κατάσταση του ζώου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε «ευθανασία».

'Οπως υποστήριξαν δεν μπορούσαν να βρούν  τους κατάλληλους ειδικούς που θα τους βοηθούσαν να φυγαδευτεί το ζώο προπς τον φυσικό του χώρο.

«Δεν  μπορούσαμε να το  αφήσουμε να περιπλανιέται στους δρόμους καθώς συνιστούσε κίνδυνο για τους οδηγούς και τους πεζούς της περιοχής, ιδίως καθώς πλησίαζε η νύχτα» σημείωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. 

Πηγή : bbc

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή