Στελέχη της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης εκπαιδεύονται στο Χάρβαρντ και στο Insead

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 13:55
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Συνεργασίες με δύο εγνωσμένου κύρους εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού εξασφάλισε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Με τις συνεργασίες αυτές δίνεται η δυνατότητα σε 11 στελέχη της ελληνικής δημόσιας διοίκησης να λάβουν μέρος σε στοχευμένα επιμορφωτικά προγράμματα δύο κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που συνδέονται με τις πολιτικές για τον μετασχηματισμό του Δημόσιου τομέα.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη έχουν επιλεγεί και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Insead Business School με τίτλο «Μετάβαση στην Ηγεσία», το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται η συμμετοχή στελεχών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του κορυφαίου Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του κράτους».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, βασική στόχευση της εκπαίδευσης των στελεχών της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης είναι να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και την εμπειρία που θα αποκομίσουν στον φορέα στον οποίο απασχολούνται και ευρύτερα στον δημόσιο τομέα.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή