Πάρκο αναψυχής με 20.000 ανακυκλωμένα πάνινα παπούτσια

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 17:39
UPD:17:44
hypebeast.com/
A- A A+

Η Nike συνεχίζει να εφαρμόζει το κίνημα «Move to Zero» σε διάφορα μέσα, ενώ συνεργάστηκε με το στούντιο ντιζάιν Accept & Proceed με έδρα το Λονδίνο για να διαμορφώσει ένα νέο πάρκο αναψυχής με γήπεδο μπάσκετ και παιδική χαρά με χρήση 20.000 ανακυκλωμένων αθλητικών παπουτσιών στο Νέο Βελιγράδι, στη Σερβία. Το δίδυμο επανενώθηκε για άλλη μια φορά μετά από μια επιτυχημένη συνεργασία με το brand της Nike για την κατασκευή ενός συστήματος για το κίνημα με μηδενικές εκπομπές άνθρακα και αποβλήτων.

Το πάρκο αναψυχής βρίσκεται στο Νέο Βελιγράδι στην πρώην περιοχή Block 70 που τώρα ονομάζεται «BLOK 70» - έναν χώρο γνωστό για τις βαθιές ρίζες του στο μπάσκετ, καθώς κάποτε εκεί κατοικούσαν θρυλικοί αθλητές του αθλήματος.

Μαζί με την εταιρεία Sport Time Balkans, η πόλη του Βελιγραδίου είχε στόχο να δημιουργήσει νέο χώρο για παιδιά και ενήλικες για να παίζουν και να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η προηγούμενη δομή και τα εξαρτήματα του πάρκου ανακαινίστηκαν πλήρως από παλιά παπούτσια δωρεά από την τοπική κοινότητα, τα οποία ανακυκλώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για ένα εντυπωσιακό χρωματικό σχέδιο και γραφικές λεπτομέρειες που παραπέμπουν στην ανάγκη επείγουσα δράσης για την κλιματική αλλαγή.

Εκτός από το γήπεδο και την παιδική χαρά, το A&P σχεδίασε σχολαστικά τα παγκάκια, την περίφραξη, το εξωτερικό γυμναστήριο, τους κάδους συλλογής απορριμμάτων και αποκατάστησε υπάρχοντα στοιχεία.

«Η οπτική μας ταυτότητα για το “Move to Zero” απέκτησε πνοή στον σχεδιασμό του γηπέδου και της παιδικής χαράς στο Νέο Βελιγράδι και νιώθω απίστευτα ενθουσιασμένος που γνωρίζω ότι ο σχεδιασμός, η κοινότητα και η ευθύνη απέναντι στον πλανήτη μας ήταν όλα αναπόσπαστα στοιχεία σε αυτό το πρότζεκτ» δήλωσε ο Μάθιου Τζόουνς, διευθυντής δημιουργικού του Accept & Proceed.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Hypebeast

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή