Βρετανία: Υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ η Κάρι Τζόνσον

«Άκουσα η ίδια ένα θύμα ενός τέτοιου εγκλήματος μίσους και έκλαψα πολύ»
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 15:31
UPD:15:37
REUTERS/POOL
A- A A+

Η Κάρι Τζόνσον προέτρεψε τους Συντηρητικούς να αγωνιστούν για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την υποστήριξή της σε ένα θέμα που έχει αρχίσει να διχάζει όλο και περισσότερο το κόμμα.

Στην μοναδική δημόσια εμφάνισή της στη διάσκεψη των Συντηρητικών, η σύζυγος του πρωθυπουργού, η οποία εργάζεται ως περιβαλλοντική οργάνωση, είπε ότι ήταν «γεγονός» ότι τα άτομα LGBT+ υπέστησαν εγκλήματα μίσους λόγω της ταυτότητας φύλου και της σεξουαλικότητάς τους.

Και πρόσθεσε ότι υπάρχει «ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε» για την αντιμετώπιση των σημαντικών διακρίσεων και του στίγματος που αντιμετωπίζουν.

Η πρόεδρος της ομάδας των ΛΟΑΤ+ Συντηρητικών, Ελένα Μπάνμπερι, επιτέθηκε στους αντιπροσώπους του συνεδρίου, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, «έθεσαν υπό αμφισβήτηση» τα δικαιώματα των τρανς.

Η κ. Τζόνσον εξέφρασε την υποστήριξή της σημειώνοντας: «Είτε είστε ΛΟΑΤ+ είτε σύμμαχος όπως εγώ, δεσμευόμαστε στην ισότητα και στην αποδοχή για όλους, όποιος κι αν είστε και όποιον κι αν αγαπάτε. Παρ' όλη την πρόοδο που έχουμε κάνει ως κοινωνία, η ΛΟΑΤ+ κοινότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το στίγμα, την παρενόχληση και τις διακρίσεις, ενώ τα εγκλήματα μίσους εξακολουθούν να είναι γεγονός. Άκουσα η ίδια ένα θύμα ενός τέτοιου εγκλήματος και έκλαψα πολύ. Σε όλο τον κόσμο το να είσαι ΛΟΑΤ+ εξακολουθεί να αποτελεί έγκλημα σε 71 χώρες. Σε 11 χώρες τιμωρείται με θάνατο, μόνο και μόνο επειδή είσαι αυτός που αγαπάς. Είναι στο χέρι όλων μας να σηκωθούμε και να το πούμε όσο πιο δυνατά μπορούμε», είπε η Κάρι Τζόνσον.

Η εμφάνιση της Τζόνσον στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Stonewall, ήταν σημαντική δεδομένου ότι η υπουργός ισότητας, Λιζ Τρας προέτρεψε τις κυβερνητικές υπηρεσίες να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα «Diversity Champions» της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian και ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή