Η FIFA καλεί σε διάλογο τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 13:23
UPD:13:24
EPA/ENNIO LEANZA
A- A A+

Η FIFA συγκεντρώνει τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς απ΄ όλο τον κόσμο για να συζητήσουν τη μεταρρύθμιση του διεθνούς ημερολογίου ποδοσφαίρου, το οποίο έχει κύριο πυλώνα του τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

«Κάθε προπονητής των Εθνικών ομάδων Ανδρών έχει κληθεί να συμμετάσχει σε διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις αυτήν την εβδομάδα για να συζητηθεί ένα πιθανό νέο ημερολόγιο από το 2024. Οι διαδικτυακές συναντήσεις είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 και την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021», αναφέρει η ανακοίνωση της FIFA.

Οι συζητήσεις θα διευθύνονται από τον Αρσέν Βενγκέρ, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιας ανάπτυξης στη FIFA και θα περιλαμβάνουν μια σειρά από σημεία συζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των παικτών, των διεθνών «παραθύρων», της συχνότητας των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA κι άλλων σημαντικών θεμάτων στο παιχνίδι.

«Ως προπονητές των εθνικών ομάδων ανδρών, η συμβολή τους είναι απαραίτητη», δήλωσε ο Βενγκέρ, ο οποίος ηγείται της τεχνικής συμβουλευτικής ομάδας Ανδρών.

«Οι ευκαιρίες για να συναντηθούμε είναι λίγες, αλλά πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτές τις ευκαιρίες γιατί αυτός ο διάλογος βοηθά όλους μας να προστατεύσουμε τον ρόλο που έχει το ποδόσφαιρο στον κόσμο και να το κάνουμε πραγματικά παγκόσμιο».

Οι διαβουλεύσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη συνεχίζονται και η FIFA υπενθυμίζει στους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο ότι μπορούν να υποβάλουν τις ιδέες και τα σχόλιά τους για το νέο ποδοσφαιρικό ημερολόγιο.

Η δύο φορές νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA, Τζιλ Έλις, θα ηγηθεί του τεχνικού συμβουλευτικού γκρουπ για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

 

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις