Ο Πύργος του Άιφελ υποδέχθηκε το 1/4 των επισκεπτών του 2019

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 14:02
UPD:14:09
A- A A+

Ο Πύργος του Άιφελ, που αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες λόγω της υγειονομικής κρίσης, ανέκτησε τα επίπεδα προσέλευσης πριν από την Covid τον Οκτώβριο και συνέχισε τις ετοιμασίες του εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Ο Πύργος, που άνοιξε ξανά τον Ιούλιο μετά από σχεδόν εννέα μήνες κλεισίματος, είχε «έναν όμορφο μήνα Οκτώβριο» χάρη στην «πραγματική επιστροφή του τουρισμού» στην πρωτεύουσα, λέει η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον Πύργο του Άιφελ (Sete) την Πέμπτη.

Η βελτίωση δεν επιβραδύνθηκε την εισαγωγή του υγειονομικού πάσου στα μέσα του καλοκαιριού. Ο Πύργος του Άιφελ, ο οποίος πρόσφερε μάλιστα rapid test για τους επισκέπτες του που δεν έχουν το πολύτιμο QR, θα τα σταματήσει την Κυριακή αφού έχει πραγματοποιήσει 14.000 από τις 21 Ιουλίου. Η θερινή του επισκεψιμότητα ανήλθε σε 13.000 επισκέπτες την ημέρα, έναντι 25.000 την προ-Covid εποχή, λόγω και της πληρότητας 50% στους ανελκυστήρες.

Από 14.000 τις ημέρες του Σαββατοκύριακου τον Σεπτέμβριο, ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε σε περισσότερους από 20.000 τον Οκτώβριο, δηλαδή «καλύτερα από τα Σαββατοκύριακα του 2019 », αναφέρει ο Sete που παρατηρεί «επιστροφή Ευρωπαίων από κοντινές χώρες» και Αμερικανών, οι τελευταίοι πλέον αποτελούν το 10% της πελατείας. Αλλά με 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες να αναμένονται για το 2021 έναντι 6,2 εκατομμυρίων το 2019, αυτή η σταδιακή ανάκαμψη «δεν θα καλύψει τις απώλειες που συσσωρεύτηκαν» με την κρίση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ανάμεσα στα μνημεία με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, αυτό το σύμβολο της Γαλλίας έπρεπε να κλείσει από τα μέσα Μαρτίου έως τα τέλη Ιουνίου 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου εγκλεισμού, και μετά πάλι από τα τέλη Οκτωβρίου 2020 έως τα μέσα Ιουλίου 2021.

Συνέπεια; Η Sete αναφέρει ζημίες 75 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος, μετά από ένα πρώτο έλλειμμα 52 εκατ. για το 2020. Εξετάζετια μάλιστα δανειοδότηση με εγγύηση του Δημοσίου -25 εκατ. ευρώ - και ανακεφαλαιοποίηση του βασικού του μετόχου, του δημάρχου του Παρισιού, σχεδόν 60 εκατομμυρίων ευρώ. «Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη» με το Matignon. Αν και ανεστάλη από τις αρχές Φεβρουαρίου λόγω ιχνών μολύβδου πάνω από το ρυθμιστικό όριο, το έργο εν εξελίξει έργο συνεχίστηκε ξανά στις 11 Οκτωβρίου με νέο πρωτόκολλο, αναφέρει επίσης ο Sete.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή