Βόρεια Μακεδονία: Η αντίδραση Ζάεφ στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 17:37
UPD:17:45
REUTERS/OGNEN TEOFILOVSKI
A- A A+

O πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τοποθετήθηκε για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα η αντιπολίτευση.

Ειδικότερα, ο κ. Ζάεφ σημειώνει πως «για να εξυπηρετήσουν τη μάταιη επιθυμία τους για εξουσία, ήταν έτοιμοι να οδηγήσουν τη χώρα στον κατήφορο και ο λαός να υποφέρει.

Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας να τεθούν σε κίνδυνο η Συμφωνία των Πρεσπών, η Συμφωνία Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία, η Συμφωνία της Οχρίδας, η κοινή και ισότιμη κοινωνία μας, η ειρήνη των πολιτών στο εσωτερικό και οι καλές σχέσεις μας με τους γείτονες.

Όμως αυτή η χώρα έχει τον λαό της, πολίτες δημοκράτες, αγωνιστές και πολιτικούς και κόμματα που δεν θα επιτρέψουν στον Μίτσκοσκι, τον Απασίεφ (σ.σ. αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος "Levica"- Αριστερά) και τον Γκρούεφσκι να καταλάβουν και να καταστρέψουν ξανά τη χώρα.

Ο σκοπός μας είναι και πολιτικός και κρατικός.

Γνωρίζω ότι η πλειοψηφία των πολιτών μας και η πλειοψηφία των βουλευτών μας υποστηρίζουν περήφανα αυτόν τον σκοπό.

Η δημοκρατία, η ελευθερία, η αλληλεγγύη και η ενότητα είναι οι αξίες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή