Η Τουρκία αγοράζει 4ο πλωτό γεωτρύπανο

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 15:40
UPD:15:51
REUTERS/MURAD SEZER

Με την αγορά του West Cobalt η Τουρκία, της οποίας τα τρία υπάρχοντα πλοία είναι 6ης γενιάς, θα προσθέσει ένα τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο 7ης γενιάς

A- A A+

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, με τίτλο «Το καλύτερο του κόσμου”, η Τουρκία σύναψε συμφωνία με την νοτιοκορεατική Daewoo.για την αγορά  τέταρτου πλωτού γεωτρύπανου Πρόκεται για  το 7ης γενιάς «West Cobalt» που θα δραστηριοποιηθεί αφού του δοθεί νέο όνομα.

Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει ότι «εστιάζοντας σε δραστηριότητες γεωτρήσεων βαθέων υδάτων για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θάλασσα, η Τουρκία προσθέτει ένα τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων στον στόλο της. Έγινε γνωστό ότι η κρατική εταιρεία πετρελαίων TPAO, η οποία βρισκόταν σε αναζήτηση τέταρτου πλοίου γεώτρησης βαθέων υδάτων για περισσότερο από ένα χρόνο, σύναψε συμφωνία με τη νοτιοκορεατική Daewoo.

Με την αγορά του  West Cobalt η Τουρκία, της οποίας τα τρία υπάρχοντα πλοία είναι 6ης γενιάς, θα προσθέσει ένα τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο 7ης γενιάς.Το πλοίο αυτό έχει πιο προηγμένη τεχνολογία από τα πλοία 6ης γενιάς τα οποία διαθέτουν ικανότητα θαλάσσιων γεωτρήσεων υπό πολύ υψηλή πίεση σε βάθος 12 χιλιάδων -12.500 μέτρων. Τα 7ης  γενιάς  θα μπορούν να  κάνουν θαλάσσια γεώτρηση σε μεγαλύτερο βάθος.

Η Γενί Σαφάκ ισχυρίζεται ότι το Cobalt Explorer αναμένεται να σταλεί πρώτα σε περιοχές όπου έχει εντοπιστεί φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα. Τονίζεται επίσης ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κατευθύνει κάποια γεωτρύπανα του στόλου της στις περιοχές που εντοπίστηκε φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, σε περίπτωση που κλιμακωθούν περαιτέρω «οι παρενοχλήσεις από Ελλάδα και Ελληνοκυπρίους».

Πηγή: ertnews.gr 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή