ΥΠΕΞ: Να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου υπό κράτηση Έλληνα στο Βούπερταλ

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 14:29
UPD:14:39
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου 24χρονου Έλληνα ο οποίος τελούσε υπό κράτηση από την αστυνομία της πόλης Βούπερταλ ζητεί  από τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξή της.

Όπως σημειώνει, οι ελληνικές Αρχές στη Γερμανία, ευθύς μόλις ενημερώθηκαν για τον θάνατο Έλληνα πολίτη, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση από την αστυνομία της πόλης Βούπερταλ, κινητοποιήθηκαν τόσο προς τους οικείους του εκλιπόντος, παρέχοντας προξενική συνδρομή, όσο και προς τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, δηλώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο γενικός πρόξενος στο Ντίσελντορφ, σε πρώτη φάση μετέβη στην πόλη Hagen, κοντά στο Βούπερταλ, και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή αστυνομικό διευθυντή της πόλης, καθώς το εν λόγω αστυνομικό τμήμα έχει αναλάβει την υπόθεση διερεύνησης του τραγικού συμβάντος. Επίσης, είχε συνάντηση με στελέχη της Εισαγγελίας της ίδιας πόλης.

Παράλληλα, η πρέσβης στο Βερολίνο απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ζητώντας διαρκή και πλήρη ενημέρωση της ελληνικής πλευράς για την υπόθεση.

Στη συνέχεια, στις 10 Νοεμβρίου, ο γενικός πρόξενος στο Ντίσελντορφ μετέβη επίσης στη Γενική Εισαγγελία του Βούπερταλ, όπου και συναντήθηκε με τον προϊστάμενο εισαγγελέα.

Κατά τη συνάντηση, τόνισε, σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ, το έντονο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την κατά το δυνατόν ταχύτερη δημοσιοποίηση του επίσημου πορίσματος για τις συνθήκες θανάτου του εκλιπόντος.

Χθες, Πέμπτη, ο γενικός πρόξενος στο Ντίσελντορφ παρακολούθησε τη συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στην οποία είχε κληθεί να παράσχει διευκρινίσεις ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου.

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο γενικός πρόξενος συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της σχετικής επιστολής της πρέσβεως στο Βερολίνο, ζήτησε εκ νέου την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Έλληνα πολίτη.

Το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει πως, στο πλαίσιο της προώθησης και προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Ελλήνων στο εξωτερικό, θα συνεχίσει να παρέχει προξενική συνδρομή στους οικείους του Έλληνα πολίτη που έχασε τη ζωή του στο Βούπερταλ.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή