Κέβιν Σπέισι: Θα πληρώσει 31 εκατ. δολάρια για τις ζημιές του «House of Cards»

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 14:19
UPD:16:31
A- A A+

Το ποσό των 31 εκατ. δολαρίων πρέπει να πληρώσει στην Media Rights Capital ο Κέβιν Σπέισι, για τις ζημιές που υπέστη η εταιρεία παραγωγής της σειράς του Netflix «House of Cards», αφότου αναγκάστηκε να τον απολύσει, λόγω των κατηγοριών περί σεξουαλικής παρενόχλησης που έγιναν σε βάρος του Αμερικανού ηθοποιού.

Η σχετική νομική απόφαση αναφέρει ότι ο 62χρονος ηθοποιός παραβίασε τους όρους του συμβολαίου του που απαιτούν επαγγελματική συμπεριφορά μέσω «συγκεκριμένης συμπεριφοράς απέναντι σε αρκετά μέλη του προσωπικού σε κάθε μία από τις πέντε σεζόν όπου είχε τον ρόλο του πρωταγωνιστή και του παραγωγού στο ''House of Cards''».

Η MRC αναγκάστηκε να απολύσει τον Σπέισι, να διακόψει την παραγωγή της έκτης σεζόν της σειράς, να ξαναγράψει το σενάριο για να αφαιρέσει τον κεντρικό χαρακτήρα που έπαιζε ο Σπέισι και να το συντομεύσει από 13 σε 8 επεισόδια για να προλάβει τις προθεσμίες, με αποτέλεσμα να χάσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει η απόφαση.

Το σκάνδαλο

Δημόσιες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση άρχισαν να διατυπώνονται εναντίον του Κέβιν Σπέισι τον Οκτώβριο του 2017, όταν ο ηθοποιός Άντονι Ραπ ισχυρίστηκε ότι ο Σπέισι τον παρενόχλησε σεξουαλικά, όταν ο Ραπ ήταν μόλις 14 ετών.

Ο Σπέισι εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι δεν θυμάται τη συνάντηση, αλλά ότι οφείλει στον Ραπ «την πιο ειλικρινή συγγνώμη για τη βαθιά ακατάλληλη συμπεριφορά του, υπό την επήρεια μέθης».

Στη δήλωση, ο Κέβιν Σπέισι αποκάλυψε επίσης ότι θα ζούσε πλέον ως γκέι. Για τη δήλωσή του αυτή επικρίθηκε σφοδρά, καθώς για πολλούς προσπάθησε να συνδέσει την ανάρμοστή του συμπεριφορά με το γεγονός ότι είναι, όπως δήλωσε, ομοφυλόφιλος.

Ακολούθησε μια σειρά από παρόμοιες κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού. Μια κατηγορία τον ήθελε να είχε αγγίξει ανάρμοστα έναν έφηβο σε ένα μπαρ της Μασαχουσέτης, το 2016. Για το συγκεκριμένο περιστατικό η πολιτική αγωγή τελικά απορρίφθηκε. Μια άλλη κατηγορία τον ήθελε να έχει επιτεθεί σεξουαλικά σε έναν θεραπευτή μασάζ στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια. Ο μασέρ πέθανε το 2019, προτού η νομική του αγωγή φτάσει στο δικαστήριο.

Ο Κέβιν Σπέισι έχασε αρκετές δουλειές ως αποτέλεσμα των καταγγελιών, αλλά επέστρεψε στην υποκριτική φέτος, με έναν μικρό ρόλο σε μια ανεξάρτητη ιταλική ταινία χαμηλού προϋπολογισμού σε σκηνοθεσία του Φράνκο Νέρο.

Προτεινόμενα για εσάς