Αττική: Εκατό κλήσεις στην ΠΥ μετά τη νεροποντή

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 15:29
UPD:17:01
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
A- A A+

Μετ' εμποδίων το μεσημέρι της Παρασκευής η κυκλοφορία στην Αττική, καθώς η νεροποντή προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικούς δρόμους.

Στο Τραμ, προσωρινά η κυκλοφορία των συρμών διεξαγόταν έως τη στάση Κασομούλη, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων στη συμβολή των οδών Φραντζή και Καλλιρρόης. Ωστόσο, πλέον τα δρομολόγια φθάνουν κανονικά έως το Σύνταγμα.

Όπως ενημέρωσε η πυροσβεστική, στο διάστημα από ώρα 13:00-16:30, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Σώματος έλαβε 100 κλήσεις στην Αττική, για:

  • 19 αντλήσεις υδάτων
  • 42 κοπές δέντρων
  • 25 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο
  • 14 αφαιρέσεις αντικειμένων. 

Οι κλήσεις αυτές αφορούσαν διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου, κυρίως Αθήνα, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Μοσχάτο, Ταύρο και Ελευσίνα.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι πυροσβεστικές Υπηρεσίες παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

«Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών» τονίζει η πυροσβεστική.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Ασπροπύργου από τα διυλιστήρια μέχρι τα Νεόκτιστα και στα δύο ρεύματα, καθώς και στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου από το 15ο έως το 18ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή