Ολλανδία: Καταγγελίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά μελών της επιτροπής του «The Voice»

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 13:17
UPD:13:17
A- A A+

Ο Ολλανδός μεγιστάνας των ΜΜΕ Τζον ντε Μολ, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής πίσω από το τηλεοπτικό σόου ανάδειξης ταλέντων «The Voice», συναντήθηκε σήμερα με κυβερνητικούς αξιωματούχους προκειμένου να συζητήσουν το θέμα με τις καταγγελίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος διάσημων μελών της επιτροπής.

Ο Τζον ντε Μολ δεν κατηγορείται προσωπικά ούτε κατονομάζεται σε κάποια από τις καταγγελίες εναντίον ατόμων που εργάζονται για το «The Voice». Ωστόσο ως δημιουργός του σόου -- μίας τηλεοπτικής παραγωγής που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία -- και ένας από τους παραγωγούς του μέχρι το 2019, ήταν στενά συνδεδεμένος με το πρόγραμμα κατά την περίοδο που φέρονται να συνέβησαν κάποια από τα καταγγελλόμενα περιστατικά.

Η Τalpa, η εταιρεία του Τζον ντε Μολ, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο ενώ η ανεξάρτητη έρευνα είναι σε εξέλιξη. Η ίδια εταιρεία παραγωγής βρίσκεται επίσης πίσω από το δημοφιλές ριάλιτι «Big Brother».

Οι κατηγορίες για παρενόχληση και κατάχρηση εξουσίας στα γυρίσματα του «The Voice» προκάλεσαν μία έκρηξη αποτροπιασμού στην Ολλανδία και άνοιξαν τη συζήτηση σχετικά με τη μεταχείριση των γυναικών στους χώρους εργασίας.

Η υφυπουργός Πολιτισμού ζήτησε να συναντηθεί με τον Τζον ντε Μολ αφότου το τηλεοπτικό δίκτυο RTL απέσυρε την ολλανδική έκδοση του «The Voice» έπειτα από τις καταγγελίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά, μεταξύ άλλων και από διασημότητες. Έπειτα από τη συνάντηση, η υφυπουργός Γκιουνάι Ουσλού δήλωσε ότι συζήτησε με τον Τζον ντε Μολ και άλλα ανώτερα στελέχη από τον κλάδο των ΜΜΕ για την πιθανότητα μίας κοινής προσέγγισης με στόχο την καταπολέμηση της παρενόχλησης και της σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο των μίντια. Δεν υπεισήλθε ωστόσο σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Προτεινόμενα για εσάς