Απειλές Πούτιν προς ΕΕ: Σκληρή απάντηση σε όσους στέλνουν όπλα στην Ουκρανία

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 23:27
UPD:01/03/2022 05:42
REUTERS/MAKSIM LEVIN
A- A A+

Οσοι στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, φέρουν την ευθύνη στην περίπτωση που αυτά χρησιμοποιηθούν στη διάρκεια της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία. ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι οι ενέργειες της ΕΕ δεν θα μείνουν χωρίς «σκληρή απάντηση» σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Επίσης χαρακτήρισε «εξωφρενική» την απόφαση της Γερμανίας να στείλει όπλα στην Ουκρανία.

 Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν στην αποδέσμευση 450 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια όπλων από την ΕΕ στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, κάνοντας λόγο για «ιστορική στιγμή», λίγο μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει την αγορά και την παράδοση όπλων σε μία χώρα που δέχεται επίθεση, ανέφερε ο Ζ. Μπορέλ. Με τα 450 εκατ. ευρώ από την ΕΕ θα αγοραστούν όπλα και θα παραδοθούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για να αντισταθούν στη ρωσική εισβολή. Επιπλέον, οι «27» συμφώνησαν στην αποδέσμευση 50 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια καυσίμων στην Ουκρανία.

 Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του θα ενισχύσει την Ουκρανία με αμυντικούς πυραύλους, όπλα ενάντια στα τεθωρακισμένα, ενώ θα στείλει και ανθρωπιστική βοήθεια.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή