Δημόσιο: Αυτόματη διαγραφή συμβασιούχων από το Μητρώο

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 11:02
UPD:11:20
Eurokinissi
A- A A+

Την αυτόματη διαγραφή μη προσωπικού από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού μετά την πάροδο 20 ημερών από την ημερομηνία λήξης της σύμβασης / θητείας του, προβλέπει εγκύκλιος του ΥΠΕΣ που υπογράφει η Γ.Γ. Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει: 

«Στο πλαίσιο της ανάγκης για την ορθή καταγραφή του μη τακτικού προσωπικού στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, είναι απαραίτητο οι υπηρεσίες να διαγράφουν το προσωπικό μετά τη λήξη της σύμβασης ή της θητείας του. Ωστόσο, επειδή έχει παρατηρηθεί ότι οι υπηρεσίες δεν διαγράφουν το προσωπικό αυτό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται στρεβλή εικόνα του προσωπικού του δημοσίου, έχει δημιουργηθεί στην εφαρμογή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου διαδικασία αυτόματης διαγραφής.

Η αυτόματη διαγραφή εκτελείται είκοσι (20) ημέρες μετά τη παρέλευση της ημερομηνίας λήξης της σύμβασης / θητείας απογεγραμμένων που απασχολούνται στους φορείς με οποιαδήποτε μη τακτική σχέση εργασίας, εξαιρουμένης της εργασιακής σχέσης «ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ/ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ/ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΔΙΚ.ΑΠΟΦΑΣΗ» και «ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ». Αμέσως μετά τη διαγραφή αποστέλλεται ενημερωτικό e-mail στον πιστοποιημένο με το ρόλο «Διευθυντής Διεύθυνσης Προσωπικού», όπου αναφέρεται ο αριθμός των εργαζομένων που διεγράφησαν καθώς και οδηγίες αναφορικά με την αναζήτηση των διαγεγραμμένων και την ακύρωση των διαγραφών, εφόσον αυτό απαιτείται.

Οι διαγραφές μπορούν να ακυρωθούν και οι απογεγραμμένοι να επανέλθουν στη διαχείριση προσωπικού με μία απλή διαδικασία. 

Αναλυτικά η εγκύκλιος στο συνημμένο έγγραφο. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή