Ο «βασιλιάς» Έλβις ζει...

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 08:32

Elvis Presley in Tupelo, Mississippi Sept 26, 1956 © 1978 Roger Marshutz—MPTV

A- A A+

'Εχουν περάσει 45 χρόνια από τον θάνατό του, ωστόσο ο «βασιλιάς του ροκ εντ ρολ» εξακολουθεί να συγκεντρώνει πλήθη που τιμούν τη ζωή και το έργο του.

Στην πόλη Μπέλεβιλ, στην πολιτεία Μίσιγκαν των ΗΠΑ πρόσφατα διοργανώθηκε το Michigan Elvisfest, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στη Βόρεια Αμερική αφιερωμένα στον Έλβις Πρίσλεϊ.

Ξεκίνησε από καλλιτέχνες που λατρεύουν να μεταμορφώνονται σε Έλβις πάνω στη σκηνή και θέλουν να τιμούν τη μουσική και την επιρροή του.

Η εκδήλωση διαφέρει από τα περισσότερα φεστιβάλ για τον Έλβις επειδή δεν είναι διαγωνισμός, είπε η Μαίρη Ντέκερ, η οποία διοργανώνει το Michigan Elvisfest εδώ και πάνω από 17 χρόνια.

Οι καλλιτέχνες είναι όλοι εδώ για να τιμήσουν τη ζωή και το πνεύμα του Έλβις μέσα από τις ερμηνείες τους, εξήγησε.

Οι μιμητές του Έλβις υπάρχουν από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, όταν ο καλλιτέχνης μόλις ξεκινούσε την καριέρα του. Για να κάνουν τις παραστάσεις τους όσο το δυνατόν πιο κοντά στον «βασιλιά του ροκ εν ρολ», οι μεταγενέστερες γενιές μιμητών αγόρασαν ολόσωμες φόρμες καλυμμένες με στρας από τη σχεδιάστρια κοστουμιών του Πρίσλεϊ, Νούντι Κον.

Το φεστιβάλ στο Μίσιγκαν ακυρώθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές λόγω της πανδημίας της COVID-19 και φέτος οι θαυμαστές του Έλβις περίμεναν με ενθουσιασμό να δουν τους καλλιτέχνες/μιμητές του ειδώλου τους στη σκηνή.

Για πρώτη φορά στο φεστιβάλ τραγούδησε ο 14χρονος Μπράισον Βάινς, ο οποίος από επτά ετών μελετά τα τραγούδια και τις κινήσεις του Έλβις Πρίσλεϊ.

Ο πατέρας του είναι ο μάνατζέρ του και ο οδηγός που τον μεταφέρει στις συναυλίες του, στις οποίες ερμηνεύει τραγούδια της δεκαετίας του 1950 του Πρίσλεϊ.

Προτεινόμενα για εσάς