Κ. Μητσοτάκης: Μετάβαση σε μία πιο δυναμική οικονομία-κοινωνία η ψηφιακή

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 20:57
UPD:21:08
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
A- A A+

«Αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι ένας επιφανειακός μοντερνισμός. Είναι μια βαθιά τομή, ένας βαθύς κοινωνικός εκσυγχρονισμός. Είναι μία επιλογή η οποία έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, τη ζωή του και γι' αυτό και η ψηφιακή μετάβαση είναι τελικά μετάβαση σε μία πιο δυναμική οικονομία και σε μία πιο δίκαιη κοινωνία» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet, μέσα από την οποία οι πολίτες μπορούν από σήμερα να δημιουργούν, να αποθηκεύουν και να ελέγχουν ως προς τη γνησιότητά τους τα νέα ψηφιακά αντίγραφα του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας και της άδειας οδήγησης αλλά και να υπογράφουν τα έγγραφα «γνησίου υπογραφής».

Αναφερόμενος στη δυνατότητα που υπάρχει σήμερα μέσα από το gov.gr για τον σχεδιασμό μιας σειράς νέων διαδικασιών με αποκλειστικό ψηφιακό αποτύπωμα, όπως αυτή του εμβολιασμού, το Power Pass, το Fuel Pass, αλλά και μια σειρά υπηρεσιών που προστίθενται στο ψηφιακό χαρτοφυλάκιο, όπως η ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος, η Άυλη Συνταγογράφηση και το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας για παιδιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «η τεχνολογία δεν είναι μόνο στην υπηρεσία του πολίτη, στη μείωση της γραφειοκρατίας, στην εξάλειψη των ουρών στα γκισέ, αλλά στην υπηρεσία μιας δίκαιης κοινωνικής πολιτικής, η οποία ακριβώς μπορεί να υλοποιηθεί σήμερα, επειδή έχουμε στη διάθεσή μας αυτές τις πολύ σημαντικές κατακτήσεις».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι αυτό το οποίο γίνεται σήμερα δεν ήταν καθόλου δεδομένο μέχρι και πριν από κάποια χρόνια. «Νομίζω ότι είναι ένα συλλογικό κέρδος για τον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής, για την Δημόσια Διοίκηση και μια κατάκτηση της χώρας -όχι της κυβέρνησης- που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμα».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή