Απάντηση του διευθυντή του Politico στον Γ. Οικονόμου: Πλήρης στήριξη στη Ν. Σταμούλη

Ανακοίνωση και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 21:40
UPD:25/08/2022 00:45
Shutterstock
A- A A+

Ο Διευθυντής του POLITICO, Τζαμίλ Αντερλίνι, με ανακοίνωσή του στηρίζει πλήρως το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη, αναφορικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

«Το POLITICO στέκεται στην ακρίβεια και την ακεραιότητα της δημοσιογραφίας της Νεκταρίας Σταμούλη. Η Σταμούλη είναι μια πολύτιμη συνεργάτιδα του POLITICO. Άρχισε να συνεργάζεται μαζί μας το 2019 μετά από περισσότερα από
επτά χρόνια ρεπορτάζ στην Wall Street Journal. Είναι επίσης πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου
της Ελλαδας.

Ως απάντηση στην ουσία της καταγγελίας, εξετάσαμε την επιστολή του Μόνιμου Αντιπρόσωπου της Ελλάδας στις Βρυξέλλες Ιωάννη Βράιλα και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το ότι οι παραπομπές της Σταμούλη στο Playbook της Τετάρτης είναι απολύτως ακριβείς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην υπογεγραμμένη ανακοίνωση.

Ανακοίνωση και της ΕΑΞΤ

Την «έκπληξη και την απογοήτευσή» της εξέφρασε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στους ισχυρισμούς του Γιάννη Οικονόμου αναφορικά με το ρεπορτάζ του POLITICO.

Αναλυτικά:

«Με μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση διαβάσαμε τη σημερινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γιάννη Οικονόμου σε ρεπορτάζ του μέλους της ΕΑΞΤ και προέδρου του ΔΣ της Ένωσης, Νεκταρίας Σταμούλη.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτηρίζει «ανακριβέστατο» το δημοσίευμα που υπογράφει η κ. Σταμούλη στο Politico, αναφορικά με την απαντητική επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. προς την επιτροπή δικαιοσύνης της Κομισιόν για το ζήτημα του λογισμικού Predator. Συμπληρώνει δε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι το δημοσίευμα προέρχεται από δημοσιογράφο «γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το κατά πόσον το δημοσίευμα της κυρίας Σταμούλη είναι «ανακριβέστατο» μπορεί να το διαπιστώσει κάθε πολίτης. Ασφαλώς και ο ίδιος ο κ. Οικονόμου, ο οποίος στην ίδια ανακοίνωση επιβεβαιώνει λέξη προς λέξη τα αναφερόμενα στο ρεπορτάζ.

Το κυριότερο: Η ΕΑΞΤ θεωρεί ατόπημα για υπουργό χώρας της Ε.Ε., και μάλιστα τον καθ’ ύλην αρμόδιο για την ενημέρωση και τον Τύπο, να προχωρά δημοσίως στη στοχοποίηση και επαγγελματική διαβολή δημοσιογράφου. Χωρίς κανένα στοιχείο και με μοναδικό ορατό στόχο την απαξίωση ενός ρεπορτάζ προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Και αδιαφορώντας πλήρως για τις πιθανές επαγγελματικές και προσωπικές συνέπειες αυτής της στοχοποίησης.

Η Νεκταρία Σταμούλη, σεβόμενη τη δημοσιογραφική δεοντολογία, δεν υπήρξε ποτέ μελος κάποιου κόμματος, ούτε εργάστηκε ποτέ σε κυβερνητικά γραφεία. Τα μέλη της ΕΑΞΤ θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας, έχοντας πλήρη συνείδηση του ρόλου μας και της αξιοπιστίας των μέσων ενημέρωσης που εκπροσωπούμε, και τηρώντας τους υψηλότερους κανόνες δεοντολογίας.

Θα ήμασταν ευτυχείς εάν το ίδιο έπραττε στο εξής και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, από τον οποία αναμένουμε τη δημόσια αναγνώριση του σφάλματός του και την απόσυρση κάθε στοχοποιητικού στοιχείου αυτής».

«Μπράβο στην Νεκταρία Σταμούλη για τα ακριβή και χωρίς φόβο ρεπορτάζ της για τις ελληνικές υποκλοπές, παρά τις  ad hominem επιθέσεις της κυβέρνησης» ανήρτησε στο Twitter, o Μάρκους Γουόκερ, από τους πιο καυσττικούς δημοσιογράφους της Wall Street Journal.

Οι δηλώσεις του Γ. Οικονόμου

«Ανακριβές» χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το δημοσίευμα του Politico σχετικά με την απάντηση της Αθήνας στην Ε.Ε. για το Predator, κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εξακολουθεί να ευτελίζεται, καθώς προσπαθεί για πολλοστή φορά να αντιπολιτευθεί χρησιμοποιώντας παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα».

«Αυτή τη φορά κάνει σημείο αναφοράς ένα ανακριβέστατο δημοσίευμα στο Politico, το οποίο προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή