ΣΥΡΙΖΑ: «Ρουσφετολογικές» προσλήψεις σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ

«Η κυβέρνηση παρακάμπτει τον ΑΣΕΠ»
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 11:42
UPD:11:46
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακάμπτει τον ΑΣΕΠ και θεσμοθετεί “ρουσφετολογικές” προσλήψεις σε ΟΑΣΑ, Ο.ΣΥ. και ΣΤΑ.ΣΥ.», καταγγέλλουν σε κοινή δήλωση τους οι τομεάρχες Υποδομών -Μεταφορών και Εσωτερικών, Νίκος Παππάς και Κώστας Ζαχαριάδης.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για πρωτοφανή επιχειρούμενη απαξίωση και παράκαμψη του ΑΣΕΠ από την κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν ότι, επιχειρεί να θεσμοθετήσει  με νομοσχέδιο  ρουσφετολογικού τύπου προσλήψεις προσωπικού στις ΔΕΚΟ μεταφορών (ΟΑΣΑ, Ο. ΣΥ, ΣΤΑ.ΣΥ. κ.ά.), για τις οποίες θα αποφασίζει η εκάστοτε Διοίκηση των μεταφορικών εταιριών με αδιαφανή και αυθαίρετα κριτήρια.

Αναφέρουν επίσης ότι για τον ΑΣΕΠ επιφυλάσσεται ο ρόλος του «κομπάρσου» στο πλαίσιο της νομιμοφάνειας, καθώς δεν θα έχει κανέναν απολύτως λόγο στις προσλήψεις, παρά μόνο στον «έλεγχο νομιμότητας», και άρα δεν εξασφαλίζεται κανένα κριτήριο αξιοκρατίας.

Ακόμη, όπως υποστηρίζουν, «η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει καν την πρόθεση της να εκχωρήσει σταδιακά τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στις ιδιωτικοποιήσεις και σε διάφορες ανώνυμες εταιρίες μέσω της 'εταιρικής διακυβέρνησης'».

Τέλος στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι «σκοπός της κυβέρνησης είναι να καταστήσει το δημόσιο βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα. Το έκανε στο παρελθόν. Αποπειράται και τώρα». 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή