Πέθανε η ηθοποιός Βάσω Μεριδιώτου

Συμμαθήτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 20:19
UPD:30/08/2022 00:59
A- A A+

Tην τελευταία της πνοή, σε ηλικία 88 ετών, άφησε η ηθοποιός Βασούλα Μεριδιώτου, η οποία ήταν συμμαθήτρια και φίλη της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Η ηθοποιός είχε σημαντική παρουσία στο Θέατρο κυρίως πλάι στον Μίμη Φωτόπουλο και στον ελληνικό κινηματογράφο με πολλές ταινίες.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Με πολλή θλίψη έμαθα  πως σήμερα νωρίς το πρωί έφυγε από κοντά μας ή Βασούλα Μεριδιώτου, στα 88 της, μια εύθραυστη πανέμορφη ταλαντούχα ηθοποιός που άφησε το στίγμα της στο Θέατρο κυρίως πλάι στον Μίμη Φωτόπουλο και στον ελληνικό κινηματογράφο με πολλές ταινίες! Αριστούχος του Εθνικού, η προτελευταία εν ζωή συμμαθήτρια της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη με την οποία ήταν πολύ φίλες από τη Δραματική Σχολή. Η υπέροχη αυτή ευγενική κυρία, που την τιμήσαμε στο ημερολόγιο του 19 του ΤΑΣΕΗ, μου είχε χαρίσει το φωτογραφικό της αρχείο απ όπου και οι συγκεκριμένες φώτο που φυλάσσονται για να δοθούν με όλα τα αρχεία που συγκεντρώνουμε για το νέο Θεατρικό Μουσείο.ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ αγαπημένη μας Βασούλα».

Η Βάσω Μεριδιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Κάνει η πρώτη της θεατρική εμφάνιση το 1954 και μέχρι το 1960 πήρε μέρος σε 14 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες είχε παίξει η Βάσω Μεριδιώτου

«Δύο τρελλοί κι' ο ατσίδας»

«Ένα καράβι Παπαδόπουλοι»

«Διπλοπεννιές»

«Κάλλιο πέντε και στο χέρι»

«Ο Θόδωρος και το δίκανο»

«Ο λαγοπόδαρος»

«Ο ουρανοκατέβατος»

«Πολυτεχνίτης κι' Ερημοσπίτης»

«Το πλοίο της χαράς»

Προτεινόμενα για εσάς