ΕΣΗΕΑ: Καταγγέλλει την απόφαση της Τουρκίας να απελάσει τον δημοσιογράφο Ευ. Αρεταίο

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 18:31
UPD:18:37
https://www.facebook.com/
A- A A+

Την απόφαση των  τουρκικών αρχών να απελάσουν τον διαπιστευμένο δημοσιογράφο Ευάγγελο Αρεταίο, ο οποίος είναι και αντεπιστέλλον μέλος της Ένωσης, καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ,

«Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Ευάγγελος Αρεταίος μεταβαίνει σε μηνιαία βάση στην Τουρκία για κάλυψη διαφόρων θεμάτων που αφορούν την τουρκική εξωτερική αλλά κυρίως εσωτερική πολιτική καθώς και τις κοινωνικές αλλαγές στην χώρα.

Στις 25 Αυγούστου έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από τις Βρυξέλλες όπου επίσης είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής, αλλά η αστυνομία τον κράτησε στους χώρους του αεροδρομίου. Ύστερα από πολύωρη διαδικασία του ανακοίνωσαν ότι θα τον απελάσουν, με απαγόρευση εισόδου στην χώρα αορίστου διάρκειας. Το επίσημο έγγραφο που του έδωσαν αναφέρει “δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία λόγω δημόσιας ασφάλειας”.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική κυβέρνηση στοχοποιεί δημοσιογράφους και ΜΜΕ, είναι η πρώτη φορά που απελαύνεται επ’ αόριστον διαπιστευμένος Έλληνας ανταποκριτής. Το Δ.Σ. της  ΕΣΗΕΑ θα στηρίξει τον συνάδελφο σε κάθε προσπάθεια δικαίωσής του και θα ενημερώσει τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για την απόφαση των τουρκικών αρχών». 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή