ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση της Ευρωομάδας την Τρίτη για την υπόθεση των υποκλοπών

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 21:11
UPD:21:16
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση για την υπόθεση των υποκλοπών την Τρίτη, 13 Ιουλίου στις 19.30 ώρα Ελλάδας, σε απευθείας μετάδοση μέσω Facebook και YouTube με την παρουσία του Δημήτρη Παπαδημούλη, του Κώστα Αρβανίτη και του Χρήστου Σπίρτζη.

Η παρέμβαση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έρχεται μία ημέρα μετά την συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές στην Ελλάδα και λίγες ημέρες μετά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής Διερεύνησης Κατασκοπευτικού Λογισμικού (PEGA) στις Βρυξέλλες.

Θα επικεντρωθεί στα πραγματικά γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν την υπόθεση παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων, στο πως μπορεί κάποιος να ελέγξει αν το κινητό του έχει επιμολυνθεί με το λογισμικό κατασκοπείας, αλλά και με ποιο τρόπο μπορεί να προστατευτεί απέναντι σε μια τέτοια υβριδική απειλή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, «ο μεγάλος αριθμός παρακολουθήσεων στην Ελλάδα που συνεχώς αυξάνεται μετά την αποκάλυψη στο Ευρωκοινοβούλιο για επιμόλυνση του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκη και την τελευταία εξέλιξη με την επιμόλυνση της συσκευής του κ. Σπίρτζη, η υποχώρηση του Κράτους – Δικαίου με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά δικαστικών, δημοσιογράφων, τα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου αλλά και η ευρύτερη κατάπτωση της ποιότητας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι θέματα που επίσης θα θιγούν στη συζήτηση».

«Σε συνέχεια και της έκθεσης της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα εντοπίστηκαν σωρεία ζητημάτων Δημοκρατίας: Η άρνηση της κυβέρνησης να νομοθετήσει για την προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων, η οποία σύρει τη χώρα μας σε διαδικασία επί παραβάσει, ο περιορισμένος αριθμός διώξεων για υποθέσεις διαφθοράς, η αδιαφανής κατανομή των χρημάτων από τη λίστα Πέτσα στα ΜΜΕ, οι επιθέσεις, οι απειλές και οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων αποτελούν τον μακρύ κατάλογο των πράξεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος του κράτους δικαίου που κατέγραψε η έκθεση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα παραπάνω ζητήματα θα συζητηθούν με επίκεντρο την Ολομέλεια στο Στρασβούργο, με τους Ευρωβουλευτές και τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η συζήτηση θα είναι διαδραστική, αφού μέσω των σελίδων της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Facebook και στο YouTube οι ομιλητές θα δέχονται ερωτήσεις από το κοινό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

  • Συμμετέχουν από το στούντιο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
  • Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του ΕΚ και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
  • Κώστας Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ,  Μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE)
  • Χρήστος Σπίρτζης, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, τέως Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή