Ολένα Ζελένσκα: Θερμό χειροκρότημα των ευρωβουλευτών στην πρώτη κυρία της Ουκρανίας

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 11:51
UPD:11:59
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στην πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, οι ευρωβουλευτές στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πριν από μια ομιλία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

REUTERS/YVES HERMAN

«Είναι τεράστια τιμή να έχουμε την Ολένα Ζελένσκα μαζί μας αυτή τη σημαντική ημέρα» δήλωσε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Οι ευρωβουλευτές που ήταν παρόντες σηκώθηκαν όρθιοι και επεφύλαξαν ένα θερμό χειροκρότημα στη σύζυγο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Για πρώτη φορά στην Ιστορία του, το Ευρωκοινοβούλιο συζητά την Κατάσταση της Ένωσής μας ενώ ο πόλεμος μαίνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος» δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην εισαγωγή της ομιλίας της «για την Κατάσταση της Ένωσης». τη σημαντική πολιτική ομιλία που εκφωνεί κάθε χρόνο.

«Αγαπητή Ολένα, χρειαζόταν τεράστιο θάρρος για να αντισταθεί κανείς στη βαναυσότητα του Πούτιν. Βρήκατε αυτό το θάρρος» είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν, η οποία ήταν ντυμένη στα χρώματα της Ουκρανίας. «Σήμερα, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, εσάς και όλους τους Ουκρανούς» πρόσθεσε.

Σεναριογράφος το επάγγελμα, η Ολένα Ζελένσκα, από την αρχή του πολέμου στη χώρα της τον Φεβρουάριο, κάνει τη φωνή της όλο και περισσότερο ν' ακουστεί υπέρ του ουκρανικού λαού. Την παρουσία της στο Στρασβούργο, ως επίτιμη προσκεκλημένη, αποκάλυψε χθες, Τρίτη, βράδυ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή