Ευρωκοινοβούλιο: Συζήτηση Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των υποκλοπών

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 15:10
UPD:15:11
Quentin Bruno
A- A A+

Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργάνωσε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου συζήτηση σε απευθείας μετάδοση από το στούντιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την υπόθεση των υποκλοπών στην χώρα μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε απευθείας μετάδοση μέσω Facebook και YouTube με την παρουσία του Δημήτρη Παπαδημούλη και του Κώστα Αρβανίτη.

Αρχικά, o Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης διασύρθηκε χτες (Δευτέρα) στο Ευρωκοινοβούλιο. Του τα ‘έψαλαν’ όχι μόνο σχεδόν όλες οι πολιτικές ομάδες, αλλά και η Κομισιόν και το Συμβούλιο. Για την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ στην Ελλάδα, η συζήτηση είναι σαν να μην έγινε, συμπληρώνοντας πως: «Βγαίνει σήμερα το Politico, η Liberation, το Euractiv και μιλούν για ελληνικό Watergate, ενώ στην Ελλάδα η Επιτροπή που -δήθεν- ελέγχει το θέμα δεν μοιράζει ούτε τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Κανείς στις Βρυξέλλες, δεν πείθεται ότι δεν ήξερε τι κάνει ο ανιψιός του και ο κολλητός του Έλληνα πρωθυπουργού».

Για το ίδιο θέμα ο λόγος δόθηκε στη συνέχεια στον Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος τόνισε: «Χτες δεν ακούσαμε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην αίθουσα της Ολομέλειας. Επίσης, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει δύο Ευρωβουλευτές. Δεν έχω δει καμιά δήλωση της Εύας Καϊλή ως τώρα για το ζήτημα του Νίκου Ανδρουλάκη» ενώ ανέφερε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακροδεξιός και αυτό φάνηκε με το Μακεδονικό, με το Προσφυγικό και με το ιδεολόγημα του -δήθεν- εσωτερικού εχθρού». Τέλος πάνω σε αυτό το ζήτημα σημείωσε «και τί κάνουμε με τον εσωτερικό εχθρό; Τον παρακολουθούμε...»

Η συζήτηση στη συνέχεια πέρασε στο αν ισχύει το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι οι παρακολουθήσεις των πολιτικών της αντιπάλων έγιναν ‘νόμιμα’. Ο Δ. Παπαδημούλης υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως: «Στην Ελλάδα παρακολουθούσε όχι μόνο το predator αλλά και η ΕΥΠ, γι’ αυτό και ο σάλος στα ξένα ΜΜΕ. Ακόμα και η Κομισιόν χτες είπε, ότι για να παρακολουθούνται πολιτικοί, πρέπει να τεκμηριώνεται το γιατί γίνεται κάτι τέτοιο». Είπε μάλιστα πως: «Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήθελε να νικήσει ο Λοβέρδος στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ». Και αναρωτήθηκε «Ίσως ήθελαν να εκβιάσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη;»

Για το ίδιο ζήτημα ο Κ. Αρβανίτης πρόσθεσε: «Ας το δούμε και σε ανθρώπινο επίπεδο. Παρακολουθούσαν τα πάντα, ακόμα και τις προσωπικές στιγμές του Ν. Ανδρουλάκη, του Θ. Κουκάκη και του Χ. Σπίρτζη. Αυτό δεν είναι μόνο χυδαίο, είναι βιασμός». Επίσης, ο Κ. Αρβανίτης δήλωσε σχετικά ότι: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθέτησε ώστε να μην μπορεί ο παρακολουθούμενος να ζητήσει τα αρχεία παρακολούθησής του μέσα στο 2021. Φαίνεται ότι το ‘έγκλημα’ ήταν προμελετημένο».

Στο τελευταίο κομμάτι της εκδήλωσης οι Ευρωβουλευτές συζήτησαν για την επόμενη μέρα όπου και ο Δ. Παπαδημούλης τόνισε ότι: «Για να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, πρέπει να φύγει το ταχύτερο δυνατόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη και να αντικατασταθεί με μια προοδευτική κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.  Η Ελλάδα είναι στην κορυφή της ΕΕ, σε όλα τα κακά». Ο Κ. Αρβανίτης από την πλευρά του υπερθεμάτισε, λέγοντας: «Η δική μας δουλειά είναι να πείσουμε για το δίκαιο και το δημοκρατικό της Αριστεράς. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να μεγαλώσουμε και να φέρουμε το μεγαλύτερο ποσοστό που μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να είναι παντού».

Τη συζήτηση συντόνισε και παρουσίασε η Γιάννα Παπαδάκου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή