Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπαρκή τα μέτρα της Κομισιόν για την ενέργεια

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 16:58
UPD:17:09
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης και Πέτρος Κόκκαλης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τόνισαν πως τα μέτρα που εξήγγειλε είναι ανεπαρκή.

Όπως αναφέρουν οι Ευρωβουλευτές «η άκρατη απελευθέρωση των αγορών ενέργειας έχει οδηγήσει τα κράτη στην ανικανότητα να ελέγξουν την επάρκεια και  το κόστος του δημόσιου αγαθού που είναι η ενέργεια». Αναγνωρίζουν ακόμη ότι η αγορά δεν είναι ικανή για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και απαιτείται βαθιά αναμόρφωση με προτάσεις έως το τέλος του έτους.

Σχολίασαν ακόμη την καθυστέρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξαγγείλει τα μέτρα, τα οποία δεν θα προσφέρουν πραγματική λύση όσο κινούνται στο πλαίσιο της αγοράς και συνέχισαν: «Τα ορυκτά καύσιμα οδηγούν σε γεωπολιτικές, δημοσιονομικές αλλά και κρίσεις δημόσιας υγείας».

«Τα προβλήματα των Ευρωπαίων πολιτών αναμένουν λύσεις. Το Ενεργειακό αποδεικνύει την αδυναμία των κρατών μελών της ΕΕ να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η στήριξη των Ευρωπαίων πολιτών και η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει», τονίζουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή