Στο ΥΕΘΑ αντιπροσωπεία της Βουλής Αντιπροσώπων των ΗΠΑ - Συνάντηση με τον Ν. Παναγιωτόπουλο

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 13:38
UPD:13:49
A- A A+

Τη σημασία αποφυγής αποσταθεροποιητικών, παραβατικών και αναθεωρητικών συμπεριφορών στην Ανατολική Μεσόγειο, που παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και την αρχή της καλής γειτονίας, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με επταμελή Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων ΗΠΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Αμυντικών Υποθέσεων Άνταμ Σμίθ.

Την αμερικανική αντιπροσωπεία συνόδευε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν ο και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά τη συνάντηση αναδείχτηκε η σημασία της στρατηγικής αμυντικής εταιρικής σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ, και της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) καθώς και των δύο Πρωτοκόλλων Τροποποίησής της (2019 και 2021), για την ενίσχυση της ασφάλειας των δύο χωρών και την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Υπογραμμίστηκε, επίσης ο ρόλος της Ελλάδος ως ισχυρού, σταθερού και αξιόπιστου συμμάχου και η γεωπολιτική αξία της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης και επισημάνθηκε η σημασία των επενδύσεων για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και υποδομών τους.

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ανεφέρθη, επίσης, στις δυνατότητες αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με αμερικανικές αμυντικές βιομηχανίες, λαμβάνοντας υπόψη δυνατότητες, συγκριτικό πλεονέκτημα και τεχνογνωσία που διαθέτει η χώρα μας.

Επί τάπητος τέθηκαν και οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία και η ανάγκη συνέχισης παροχής αμυντικής και ανθρωπιστικής βοήθειας για αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή