Με το Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ αδελφοποιήθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 18:03
UPD:18:06
A- A A+

Το Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ ανήκει επισήμως από σήμερα στη λίστα των πόλεων ανά τον κόσμο με τις οποίες έχει αδελφοποιηθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι τη συμφωνία αδελφοποίησης υπέγραψαν σήμερα (04/10) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κι ο ελληνικής καταγωγής Δήμαρχος του Φορτ Λόντερντεϊλ Ντιν Τραντάλις.

Στα κοινά στοιχεία που συνδέουν τις δύο πόλεις αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ για τη σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας μίλησε κι ο δήμαρχος του Φορτ Λόντερντεϊλ.

Σημειώνεται ότι το Φορτ Λόντερντεϊλ είναι λιμάνι, έχει πανεπιστήμια, ακόμη και Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ενώ κι ο ελληνορθόδοξος ναός που υπάρχει στην πόλη είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο. Στόχος της αδελφοποίησης είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, η αστική ανάπτυξη, το περιβάλλον, ο αθλητισμός, η τεχνολογία, κ.ά.

Παρόντες κατά την υπογραφή της συμφωνίας αδελφοποίησης, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, η αντιδήμαρχος Διαδημοτικής Συνεργασίας και Αποδήμου Ελληνισμού Στεφανία Τανιμανίδου κι ο γενικός γραμματέας του δήμου Νίκος Λιακόπουλος.

Τονίζεται ότι η Θεσσαλονίκη είναι ήδη αδελφοποιημένη με 30 πόλεις σε όλον τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα και από την Αυστραλία μέχρι την Ινδία.

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή