ΔΟΕ: Ακυρώθηκε η συμμετοχή της Τσουμελέκα στους αγώνες του Πεκίνου

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 14:52
A- A A+

Η τελευταία πράξη στην υπόθεση της Αθανασίας Τσουμελέκα παίχτηκε στην πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ, η οποία αποφάσισε μεταξύ άλλων να ακυρώσει τη συμμετοχή της «χρυσής» Ολυμπιονίκη της Αθήνας, στους Αγώνες του Πεκίνου, λόγω παραβίασης των κανονισμών κατά της φαρμακοδιέγερσης. Η Τσουμελέκα είχε καταλάβει την 9η θέση στο αγώνισμα των 20.000 μέτρων βάδην στους Αγώνες του Πεκίνου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της ΔΟΕ.

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε όπως:

1. Ακυρώσει τη συμμετοχή της αθλήτριας Αθανασίας Τσουμελέκα, λόγω παραβίασης των κανονισμών κατά της φαρμακοδιέγερσης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η Α. Τσουμελέκα είχε καταλάβει την 9η θέση στο αγώνισμα των 20.000μ. βάδην.

2. Ζητήσει από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) να αναδιαμορφώσει ανάλογα την τελική κατάταξη του αγωνίσματος και να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

3. Η παραπάνω απόφαση τεθεί σε άμεση ισχύ».

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ έρχεται σε συνέχεια της ποινής αποκλεισμού δύο ετών που έχει ήδη επιβάλει ο ΣΕΓΑΣ και η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF), για παραβίαση των κανονισμών κατά της φαρμακοδιέγερσης, στην αθλήτρια, σε προηγούμενο, αιφνίδιο έλεγχο, που διενεργήθηκε λίγες μέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή

    Αθλητικές Μεταδόσεις