Υπ. Υγείας: Αυξάνεται η επαγρύπνηση

«Νέες πιο απλές οδηγίες για τα σχολεία»
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 16:24
UPD:17:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Η μεγαλύτερη εποπτεία στα σχολεία με νέες πιο απλές και εφαρμόσιμες οδηγίες και η ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης της νέας γρίπης αποτελούν δύο από τους κύριους στόχους της νέας υπουργού Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

«Στηρίζουμε τη δουλειά που βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε μετά από την ενημέρωση που είχε από το Εθνικό Επιχειρησιακό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης, η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την επαγρύπνηση και την προετοιμασία για το εμβόλιο

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την επαγρύπνηση και την προετοιμασία για το εμβόλιο

Σχετικά με τη θωράκιση των μαθητών από τη νόσο, η υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξουν οδηγίες που θα είναι ακόμα πιο απλές και πιο εύκολες στην εφαρμογή. Θα δοθεί έμφαση στον έλεγχο και στα κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται μέτρα στα σχολεία, πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι θα υπάρχει φαρμακοεπαγρύπνηση και ιδιαίτερα σε σχέση με το εμβόλιο.

«Το δικό μας σήμα, η δική μας η οδηγία είναι ότι χώρα μας πρέπει να συνεχίσει και να επιταχύνει την επαγρύπνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά, κάτι που -όπως είπε, αφορά πολύ περισσότερο την προετοιμασία για το εμβόλιο.

«Φυσικά ένα σχέδιο δράσης υπάρχει και εξελίσσεται», παρατήρησε η υπουργός και συμπλήρωσε: «Από την άλλη όμως πρέπει συνεχώς αυτό το σχέδιο να ενισχύεται και να βελτιώνεται».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή