Αλ. Παπαρήγα: Να πάθουν στραπάτσο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 22:39
UPD:22:44
A- A A+

«Aυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία στην εκλογική μάχη είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να πάθουν στραπάτσο» τόνισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα, καθώς και σε ομιλία της σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «τα δύο κόμματα θα κατέχουν τις πρώτες θέσεις», αλλά όπως ανέφερε «πρέπει να τις κατέχουν με εμφανείς απώλειες στις εργατογειτονιές, στην ύπαιθρο που ζουν οι μικροϊδιοκτήτες αγρότες, στους δρόμους που είναι τα μικρομάγαζα».

Σημείωσε δε πως «έχει πολύ μεγάλη σημασία να βγει δυνατό το ΚΚΕ». Πρόσθεσε ακόμη πως «τώρα, λοιπόν, πολύ περισσότερο από ποτέ, από τις 5 Οκτώβρη και μετά, χρειάζεται ένα ρωμαλέο, ενωτικό, ριζοσπαστικό κίνημα, ένα γερό και αδιαπέραστο από κάθε διαιρετική προσπάθεια και από τα ιδεολογήματα που ακούμε συνήθως, ένα ενιαίο μέτωπο εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, μισθωτών επιστημόνων, αυτοαπασχολουμένων στις πόλεις και στην ύπαιθρο».

Σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «ένας νέος θεσμός που θα δώσει τη θέση του στα προγράμματα ''Stage'' αναμένεται να εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα».

Εξήγησε ότι πρόκειται για το θεσμό της «μαθητείας», σύμφωνα με τον οποίο «τέσσερα εκατομμύρια νέοι στην Ευρώπη θα προσληφθούν για να εργαστούν στο αντικείμενο των σπουδών τους». Υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ θα πιέσει προκειμένου να δοθούν στους νέους εργαζόμενους ένσημα και άδειες και όχι να εργάζονται ανασφάλιστοι».

«Τώρα αρχίζουν και φαίνονται οι συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στη ζωή των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολουμένων, αυτών που έχουν μικρομάγαζα», τόνισε και πρόσθεσε πως «οι συνέπειες της κρίσης θα φανούν πάνω στο έδαφος που εδώ και 20 χρόνια σταδιακά οι εργαζόμενοι έχουν χάσει πολλά απ' τα δικαιώματα τους, έχουν αδειάσει οι τσέπες τους, έχουν χάσει δικαιώματα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, της Παιδείας, παντού».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή