Επιστολή ΥΠΕΣ στον εισαγγελέα του Α.Π. για την καταμέτρηση των σταυρών

«Να επιστεί μετ’ εμφάσεως η προσοχή των δικαστικών αντιπροσώπων στα καθήκοντά τους»
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 15:35
UPD:15:48
A- A A+

Επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για τον τρόπο διαλογής των ψηφοδελτίων και καταμέτρησης των ψήφων στα εκλογικά τμήματα μετά το πέρας της ψηφοφορίας την 4η Οκτωβρίου, απέστειλε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σπύρος Φλογαΐτης.

Όπως αναφέρει ο κ. Φλογαΐτης, «ενόψει της πλουσιότατης νομοθεσίας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου λειτουργούντος ως Εκλογοδικείου σε ζητήματα που αφορούν τον τρόπο διαλογής των ψηφοδελτίων και καταμέτρησης των ψήφων στα εκλογικά τμήματα μετά το πέρας της ψηφοφορίας, καθώς επίσης και επειδή έχει αναφερθεί το γεγονός ότι ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι αναθέτουν την καταμέτρηση των σταυρών στους αντιπροσώπους των κομμάτων, σας παρακαλώ για τις ενέργειές σας ώστε να επιστεί μετ’ εμφάσεως η προσοχή των δικαστικών αντιπροσώπων στα καθήκοντά τους, όπως αυτά καταγράφονται στο άρθρο 91 παρ. 1 περίπτ. α΄ και β΄ της εκλογικής νομοθεσίας (π.δ. 96/2007), ιδίως δε η μονογραφή δίπλα από κάθε σταυρό και η αναγραφή του συνολικού αριθμού σταυρών του ψηφοδελτίου αριθμητικώς, αλλά και ολογράφως».

«Η πλήρης αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας», υπογραμμίζει ο κ. Φλογαΐτης, «συνιστά ουσιώδες στοιχείο για την ουσία και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, γι’ αυτό, άλλωστε, και η εκλογική νομοθεσία προβλέπει την επιβολή ακόμη και ποινικών κυρώσεων σε περίπτωση νόθευσης εκλογής (άρθρο 113 παρ. 2 π.δ. 96/2007)».

«Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα ζητήματα αυτά, πιστεύω ότι στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, έχοντας εγκαίρως εντοπίσει την προσοχή στα ανωτέρω στους εφόρους δικαστικών αντιπροσώπων και μέσω αυτών στους δικαστικούς αντιπροσώπους της περιφέρειάς τους, θα έχουμε οργανώσει ακόμη καλύτερες εκλογές, όπως απαιτεί το επίπεδο της Δημοκρατίας μας», καταλήγει στην επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εσωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή