Αλ. Τσίπρας: Να ανατραπεί το κάλπικο δικομματικό σκηνικό

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 22:13
A- A A+

Ψήφο κοινωνικής αλληλεγγύης χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού την ψήφο στην Αριστερά, τονίζοντας πως «το κάλπικο δικομματικό σκηνικό πρέπει να ανατραπεί».

Μιλώντας σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα, ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «άσφαιρη» την τηλεμαχία Καραμανλή - Παπανδρέου.

Χαρακτήρισε ανειλικρινή τη στάση του πρωθυπουργού να θέσει υποψηφιότητα και με το ψηφοδέλτιο της Λάρισας, μιλώντας για «εκτροπή». Αν ήταν ειλικρινής ο κ. Καραμανλής, είπε, δεν θα έμπαινε αυτός επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λάρισας. Θα έβαζε επικεφαλής τα καρτέλ και τους μεσάζοντες, για να εκλεγούν χωρίς σταυρό. Γιατί αυτοί θα εξακολουθήσουν να διαμορφώνουν την αγροτική πολιτική.

Αναφορά έκανε και στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου, που ανέκυψε εκ νέου στην επικαιρότητα λόγω των δηλώσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, τάχθηκε κατά της εκτροπής και σχολίασε χαρακτηριστικά: «Αν περιμένουμε την εκτροπή του Αχελώου για να ποτιστούν τα χωράφια, δεν θα υπάρχουν πια αγρότες για να καλλιεργούν, θα έχουν εκτραπεί όλοι».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο επίμαχο θέμα των stage, χαρακτηρίζοντας «αθλιότητα» αυτό που συμβαίνει. «Δύο χρόνια τώρα έχουμε μαλλιάσει τη γλώσσα μας να καταγγέλλουμε αυτή τη σύγχρονη μορφή ανασφάλιστης εργασίας, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως κατάρτιση. Και που με το πρόσχημα της κατάρτισης, τροφοδοτεί την αγορά εργασίας με δεκάδες χιλιάδες νέους, ομήρους των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων. Προφανώς, τα stage είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, νόμιμα και ηθικά και για τον δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα, ενώ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι νόμιμα και ηθικά για τον δημόσιο τομέα, αλλά είναι για τον ιδιωτικό», υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή