Τις ομαδικές εκτελέσεις στο Ιράν καταδίκασε η Ε.Ε.

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009 12:22
A- A A+

Τις πρόσφατες εκτελέσεις 24 ανθρώπων στο Ιράν, μία από τις μεγαλύτερες ομαδικές εκτελέσεις στη χώρα, καταδίκασε σήμερα η σουηδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ απηύθυνε για μια ακόμα φορά έκκληση για κατάργηση της θανατικής ποινής.

Σε ανακοίνωσή της, η σουηδική προεδρία εκφράζει την ανησυχία της για την ευρύτατη χρήση της θανατικής ποινής στο Ιράν συμπεριλαμβανομένων των δύο συνεχών ομαδικών εκτελέσεων τον περασμένο μήνα.

Η σουηδική προεδρία υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της «την αντίθεση της Ε.Ε. στη θανατική ποινή σε κάθε περίπτωση» και υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση δικαστικού λάθους «η απώλεια της ανθρώπινης ζωής είναι κάτι ανεπανόρθωτο και μη αναστρέψιμο».

Ο ιρανικός Τύπος αποκάλυψε αυτήν την εβδομάδα την εκτέλεση με απαγχονισμό 24 λαθρεμπόρων ναρκωτικών σε μια φυλακή όπου 20 ακόμα έμποροι ναρκωτικών εκτελέσθηκαν πριν από λιγότερο από ένα μήνα.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, το Ιράν είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά την Κίνα, με το μεγαλύτερο αριθμό εκτελέσεων. Ομως, είναι σπάνιο το φαινόμενο να εκτελούνται τόσοι άνθρωποι μέσα σε μια ημέρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή