Συνάντηση Ντ. Μπακογιάννη με το Νορβηγό ομόλογό της

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009 13:10
A- A A+

Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και η προετοιμασία των Συνόδων ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Κέρκυρα, ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με το Νορβηγό ομόλογό της Γιούνας Γκαρ Στόερε, κατά την ολιγόωρη επίσκεψή της στο Οσλο.

«Η Νορβηγία στηρίζει θεσμικά και έμπρακτα, με κονδύλια, στην Ευρωπαϊκή Ενωση τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης», υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών μετά την μιάμισης ώρας συνάντηση με τον κ. Στόερε.

«Η συνεργασία αυτή μπορεί να γίνει ακόμη πιο στενή για τον επαναπατρισμό κυρίως στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη και υπενθύμισε, ότι σήμερα φεύγει από την Ελλάδα ένα αεροπλάνο για το Πακιστάν για να προσθέσει παράλληλα, ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ανθρωπιστική διάσταση των επαναπατριζόμενων.

Η προετοιμασία των Συνόδων της Κέρκυρας (27 και 28 Ιουνίου) και η διαμόρφωση της ατζέντας, απασχόλησαν επίσης τους δυο υπουργούς Εξωτερικών, καθώς η Νορβηγία θα συμμετάσχει και ως χώρα του ΟΑΣΕ και στη Σύνοδο ΝΑΤΟ - Ρωσίας, ως χώρα του ΝΑΤΟ.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, θέματα ενεργειακής ασφάλειας και ναυτιλιακά.

Η υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει απόψε στη Στοκχόλμη, όπου θα παρακαθήσει σε άτυπο δείπνο το οποίο παραθέτει ο Σουηδός υπουργός ομόλογός της Καρλ Μπίλντ, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από τη Σουηδία την 1η Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή