Πληροφορίες για εκτόξευση νέου πυραύλου από τη Β. Κορέα

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009 08:21
A- A A+

Στην εκτόξευση νέου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς ενδέχεται να προβεί η Βόρειος Κορέα εντός του μηνός, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στη Νότιο Κορέα.

Οπως αναφέρεται ο νέος πύραυλος σχεδιάζεται να πλήξει το αμερικανικό έδαφος, ενώ δεν αποκλείονται επεισόδια με τη Νότιο γείτονά της στα διαφιλονικούμενα θαλάσσια σύνορά τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τζουνγκ Ανγκ Ίλμπο, το οποίο επικαλείται τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται για τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου με εκτιμώμενο βεληνεκές μεταξύ 4.000 -6.500 χλμ από στρατιωτική βάση στα δυτικά της χώρας.

«Οι προετοιμασίες για την εκτόξευση μάλλον πρόκειται να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουνίου», υπογράμμισε πηγή των μυστικών υπηρεσιών.

Εν τω μεταξύ η νοτιοκορεατική εφημερίδα Τσοσούν Ίλμπο, τονίζει ότι η Βόρειος Κορέα χαρακτήρισε μία ευρεία θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά των δυτικών ακτών της ως μη δεσμευόμενη από τα θαλάσσια σύνορά της μέχρι τα τέλη Ιουλίου, πιθανώς γιατί προετοιμάζεται για κάποια σύγκρουση με τη Νότιο Κορέα, ως επανάληψη των φονικών ναυτικών συγκρούσεων του 2002.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή