Ιταλία: Τους νεκρούς της αποχαιρέτησε η Λ' ¶κουϊλα

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 15:14
UPD:20:55

A- A A+

Τους νεκρούς της αποχαιρέτησε η Λ' ¶κουϊλα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, οι πρόεδροι της Βουλής και της Γερουσίας, συγκεντρώθηκαν στο τεράστιο προαύλιο της Στρατιωτικής Σχολής για να πουν το τελευταίο αντίο σε 205 από τους νεκρούς του φονικού σεισμού. Τη νεκρώσιμη ακολουθία έψαλε ο υπ' αριθμόν δύο του Βατικανού, καρδινάλιος Ταρτσίζιο Μπερτόνε.

Η τελετή ξεκίνησε με την ανάγνωση του μηνύματος του Πάπα Βενέδικτου από τον καρδινάλιο Γκέοργκ Γκενσβάιν. Ο Ποντίφικας διαβεβαίωσε τους πενθούντες ότι «το πνεύμα του βρίσκεται κοντά τους, ότι συμμερίζεται τον πόνο τους και ότι θα προσευχηθεί στο Θεό να αναπαύσει αιώνια τις ψυχές των νεκρών». Απηύθυνε ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

«Η σκέψη μας αγκαλιάζει με συμπόνια τα πολυάριθμα θύματα που αποχωρίστηκαν πρόωρα με βίαιο θάνατο από τις οικογένειές τους και όλες τις οικογένειες που ξεσπιτώθηκαν» δήλωσε με τη σειρά του ο καρδινάλιος Μπερτόνε. «Αγαπητοί αδερφοί και αδερφές, μεθαύριο θα γιορτάσουμε το Πάσχα και αυτό θα είναι το δικό σας Πάσχα, ένα Πάσχα που θα αποτελέσει την Ανάσταση ενός λαού που έχει ήδη υποφέρει τόσες πολλές φορές στην ιστορία του», πρόσθεσε αναφερόμενος στους σεισμούς που έχουν πλήξει επανειλημμένα τις περιοχές της κεντρικής Ιταλίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή