Μέτρα για τους σεισμόπληκτους ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 11:28
UPD:11:30
A- A A+

Δέσμη μέτρων για τη στήριξη των σεισμόπληκτων της Λ' ¶κουϊλα ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ήδη το χρηματικό ποσό που έχει διατεθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του φονικού σεισμού φτάνει –σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι- τα 100 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, για τους πολίτες που δεν έχουν αποπληρώσει τα δάνεια που είχαν λάβει από τράπεζες, προβλέπεται η δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των στεγαστικών δανείων με ευνοϊκότερους όρους, «λόγω φυσικής καταστροφής».

Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση διαθέτει 400 ευρώ μηνιαίως, για όσους σεισμόπληκτους δεν επιθυμούν να φιλοξενηθούν στους καταυλισμούς και προτιμούν να βρουν μόνοι τους ένα καινούριο σπίτι εκτός πόλης. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 100 ευρώ, όταν το βοήθημα χορηγείται σε ηλικιωμένους ή σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επιπλέον, οι κάτοικοι της Λ'¶κουϊλα θα μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακα, χωρίς την υποχρέωση να διαθέτουν συνταγή γιατρού του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Παγώνει» επίσης, η πληρωμή των λογαριασμών του ρεύματος και του υγραερίου. Οι ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων πρόκειται να λάβουν μηνιαίο βοήθημα 800 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή