Ιταλία: Τουλάχιστον 260 οι νεκροί

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 16:11
UPD:17:38

Ο ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι 2.962 σκηνές έχουν στηθεί στην περιοχή, οι οποίες φιλοξενούν σχεδόν 18.000 ανθρώπους.

A- A A+

Σε τουλάχιστον 260 ανέρχονται οι νεκροί του ισχυρού σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία τη Δευτέρα, δήλωσε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την Λ'¶κουιλα, πρωτεύουσα της περιφέρειας Αμπρούτσο, διευκρινίζοντας ότι από αυτούς οι 16 είναι παιδιά.

Ο ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι 2.962 σκηνές έχουν στηθεί στην περιοχή, οι οποίες φιλοξενούν σχεδόν 18.000 ανθρώπους. Έχουν επίσης στηθεί 14 νοσοκομεία εκστρατείας, 31 καταυλισμοί με σκηνές και 24 μαγειρεία, πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Ο ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι θα περιληφθεί στον ποινικό κώδικα μια νέα διάταξη βάσει της οποίας θα τιμωρείται η λεηλασία κτιρίων με «πάρα πολύ σοβαρές ποινές», καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που συνελήφθησαν τις τελευταίες νύχτες την ώρα που λεηλατούσαν εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Μέχρι στιγμής περισσότερες από 280 επεμβάσεις έχουν γίνει σε λιγότερες από 36 ώρες στο νοσοκομείο εκστρατείας που στήθηκε στην μετά το σεισμό, σύμφωνα με δηλώσεις του Μάριο Καρόλι, υπεύθυνου της ιατρικής αυτής μονάδας.

Το νοσοκομείο εκστρατείας έχει στηθεί στο χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου της Λ'¶κουιλα, το οποίο έχει εκκενωθεί και κλείσει λόγω των ρωγμών που φέρει μετά το σεισμό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή