Σαρκοζί και Ομπάμα υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης 2009

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 13:15
UPD:13:17

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συγκαταλέγονται στους 205 -αριθμός ρεκόρ- ανθρώπους και οργανισμούς που είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης.

A- A A+

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συγκαταλέγονται στους 205 -αριθμός ρεκόρ- ανθρώπους και οργανισμούς που είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης.

«Λάβαμε 205 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων 33 οργανισμοί», δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νόμπελ του Όσλο Γκιρ Λούντεσταντ και πρόσθεσε: «Πρόκειται για νέο ρεκόρ, ύστερα από εκείνο του 2005 που είχαν κατατεθεί 199 υποψηφιότητες».

Εδώ και 50 χρόνια, η ταυτότητα των υποψηφίων παραμένει μυστική, αλλά ορισμένες υποψηφιότητες μπορεί να διαρρεύσουν από την πλευρά εκείνων που προτείνουν τα ονόματα, και έτσι έγινε γνωστό ότι ο Ομπάμα και ο Σαρκοζί περιλαμβάνονται φέτος στη λίστα.

Τη δυνατότητα να προτείνουν υποψηφίους έχουν χιλιάδες άνθρωποι: βουλευτές και υπουργοί, τιμηθέντες προηγούμενων ετών, μέλη ορισμένων διεθνών οργανισμών, ορισμένοι καθηγητές πανεπιστημίου και η ίδια η Επιτροπή Νόμπελ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή