ΗΠΑ: 17 χώρες κατά της πετρελαιοκηλίδας

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 07:18
UPD:11:07

A- A A+

Δεκαεπτά χώρες και τέσσερις διεθνείς οργανισμοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να αντιμετωπίσουν την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ.

Συγκεκριμένα, ο Καναδάς, ο Μεξικό, η Νότια Κορέα, η Κροατία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ιαπωνία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Ισπανία, η Σουηδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βρετανία και το Βιετνάμ πρότειναν να παράσχουν «εξοπλισμό, εμπειρογνώμονες και συνολική βοήθεια», σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο.

Οι οργανισμοί που προσφέρθηκαν ήταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ο Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας και τα Ηνωμένα Εθνη.

Το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι «έγιναν δεκτές πολλές προτάσεις παροχής βοήθειας», όπως αυτή του Μεξικού, της Νορβηγίας και της Ολλανδίας που αφορούν την περισσυλογή του πετρελαίου ή την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία ΒΡ εφοδιάζεται εξοπλισμό απ' ευθείας από ορισμένες χώρες και έχει καταφύγει σε ειδικούς απ' όλον τον κόσμο, μερικές φορές με τη μεσολάβηση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων η Αλγερία, η Αυστραλία, το Μπαχρέιν, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Κίνα, η Δανία, η Λετονία, η Νορβηγία, η Σιγκαπούρη, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ταϊβάν και η Βρετανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή