Η Νάνα Μούσχουρη επιστρέφει στη δισκογραφία

«Τραγούδια από τα Ελληνικά Νησιά»
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 14:32

Η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη επιστρέφει –μετά από πέντε χρόνια δισκογραφικής απουσίας- με ένα άλμπουμ αφιερωμένο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, με τραγούδια από τα ελληνικά νησιά και τη συμμετοχή εξαίρετων φίλων.

A- A A+

Η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη επιστρέφει –μετά από πέντε χρόνια δισκογραφικής απουσίας- με ένα άλμπουμ αφιερωμένο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, με τραγούδια από τα ελληνικά νησιά και τη συμμετοχή εξαίρετων φίλων, όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Μανώλης Μητσιάς, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Έλενα Παπαρίζου και ο Νίκος Αλιάγας.

Ο δίσκος δημιουργήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Στα λόγια που τον συνοδεύουν, η Νάνα Μούσχουρη, αναφέρει, μεταξύ άλλω : «Η μουσική ήταν η πρώτη μου αγάπη και παραμένει μέχρι σήμερα το πιο σημαντικό μέσο έκφρασής μου. Μέσα από αυτήν επικοινωνώ όλη μου τη ζωή. Εδώ και πενήντα χρόνια έχω τραγουδήσει όλα τα είδη μουσικής και πάντα από αγάπη και ενδιαφέρον: από κλασσική και τζαζ μέχρι ποπ και έθνικ. Ξαναγυρίζοντας στις ρίζες και τη μουσική παράδοση της χώρας μας, αναζητούσα μια νέα έμπνευση. Η παραδοσιακή μουσική είναι η ιστορία μας, η πολύτιμη κληρονομιά και η ταυτότητά μας. Μέσα από αυτήν γεννιόμαστε και από αυτήν αντλούμε τελικά δύναμη σε όλη μας την πορεία, χάρη στις αξίες που μας δίνει. Στη διαδρομή που ο καθένας μας κάνει στη ζωή του, πολλές φορές ξαναγυρνά στην παράδοση και ανακαλύπτει αυτήν τη μαγική πηγή, γεμάτη ήχους, ευαισθησία και σοφία, από όπου μπορεί να αντλήσει δημιουργικότητα, ελπίδα και ανανέωση. Έτσι αποφάσισα να κάνω αυτόν το δίσκο, για να μελετήσω και εγώ η ίδια πιο βαθιά τη μουσική παράδοση της χώρας μας, και να προσφέρω έτσι και στο κοινό του εξωτερικού κάτι περισσότερο από τη μουσική μας». Το εξώφυλλο του δίσκου –που κυκλοφορεί στις 13 Οκτωβρίου, ημέρα γενεθλίων της ερμηνεύτριας- έχει επιμεληθεί ο Ζαν Πωλ Γκοτιέ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή