Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011 11:54
UPD:06/09/2011 10:34
A- A A+

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από τα έντεχνα τραγούδια του θα παρουσιάσει στις 3 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Το 1980 ο Μάνος Χατζιδάκις πρωτοπαρουσίασε τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ως έναν από τους έξι νέους συνθέτες του δικού του «Τρίτου Προγράμματος». Πλέον, θεωρείται από πολλούς ο σύγχρονος εκφραστής της μελοποιημένης ποίησης και του λόγιου ελληνικού τραγουδιού οδηγώντας το παράλληλα στον συμφωνικό ήχο.

Έχει συνθέσει τη μουσική σε είκοσι θεατρικές παραγωγές και δεκαοκτώ ταινίες μεγάλου μήκους και έχει τιμηθεί με δεκαοκτώ βραβεία κινηματογραφικής μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιπλέον συνέθεσε το μουσικό σήμα της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.

Στη συναυλία θα ερμηνεύσουν κομμάτια η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Φωτεινή Δάρρα, ο Παντελής Θαλασσινός, η Αρετή Κετιμέ, η Λυδία Κονιόρδου, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μπάμπης Στόκας και ο Γιώργος Φλωράκης. Παίζουν δώδεκα σολίστες και η Συμφωνική Ορχήστρα της Πάτρας.

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Ώρα έναρξης 20:30

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή