Ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 14:18
UPD:15:52
A- A A+

Αγαπημένα τραγούδια και ορχηστρικά από τη μεγάλη οθόνη του Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιάσει ο Βασίλης Λέκκας και η ορχήστρα «Καρέ-Καρέ» σε τρεις συναυλίες στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton την Πέμπτη 21, Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιουλίου.

Το Μάρτιο του 1953 ο Μίκης Θεοδωράκης ηχογραφεί το πρώτο του soundtrack για την ταινία «Εύα», της Μαρίας Πλυτά. Ακολούθησαν ταινίες όπως «Συνοικία τ’ όνειρο», «Φαίδρα», «Ποια είναι η Μαργαρίτα;», «Μυρτιά», «Ψηλά τα χέρια Χίτλερ», «Serpico», «Κατάσταση πολιορκίας», «Ζορμπάς», «Τρωάδες», «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», «Φοβού τους Έλληνες». Κι αυτοί είναι μόνο μερικοί σημαντικοί τίτλοι από τις 35 ταινίες που έντυσε με μουσική του ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης.

Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από τον κινηματογράφο, πάντα αγκαλιάζει και σχολιάζει την εικόνα, ενώ ταυτόχρονα κατορθώνει και διατηρεί την αυτονομία της. Η μουσική και τα τραγούδια του συνθέτη, αντλούν στοιχεία από τις πηγές της παράδοσής, ενώ οι αρμονίες και η δυτική κουλτούρα αφήνουν το ισχυρό τους ίχνος. Η μουσική ωστόσο του Θεοδωράκη απηχεί πρωτίστως έναν προσωπικό μελωδισμό. Ένας μελωδισμός ο οποίος μεταμορφώνεται σ’ ένα μουσικό υλικό με έντονες κορυφώσεις, δεξιοτεχνική αρτιότητα, πλοκή και βαθμιαία εξέλιξη. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη είναι γεμάτη από ευρηματικές ιδέες και πάντα υψηλής ενέργειας.

Ο Βασίλης Λέκκας, έχοντας μελετήσει βαθιά τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, έρχεται στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton, για να καταθέσει ερμηνείες που εμπλουτίζουν και ανανεώνουν τα τραγούδια, επιδιώκοντας να δημιουργήσει ατόφια συγκίνηση.

Τη λαϊκή ορχήστρα «Καρέ-Καρέ» διευθύνει ο Δημήτρης Μαργιολάς, την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο Μιχάλης Κουμπιός.

Πληροφορίες

Μουσικό Προαύλιο του Badminton

Πέμπτη 21, Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Ιουλίου

Ώρα έναρξης 21:30

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή