«Μεσόγειος η Γειτονιά μας»

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011 11:30
UPD:11:31
A- A A+

«Μεσόγειος η Γειτονιά μας» τιτλοφορείται το τριήμερο Φεστιβάλ με τη συμμετοχή σημαντικών δημιουργών, από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, που διοργανώνεται από 26 έως και 28 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Σκοπός του φεστιβάλ που διοργανώνεται για πρώτη φορά είναι η μουσική να αποτελέσει τον οδηγό για ένα ταξίδι στους πολιτισμούς των λαών της περιοχής. Επιπλέον το φεστιβάλ στοχεύει αργότερα να επεκτείνει τις δραστηριότητες του και σε άλλες μορφές τέχνης, προκειμένου να καταστεί ένας πρωτοπόρος θεσμός, με την Αθήνα στο επίκεντρο, όπως ταιριάζει στην ιστορία και στον μοναδικό παγκοσμίως πολιτισμό της.

Στη σκηνή θα βρεθούν η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, για να ερμηνεύσουν τραγούδια σε πολλές γλώσσες και διαλέκτους, το συγκρότημα Encardia και η Anna Sinzia Villani από τη Σικελία, ο Πορτογάλος Fadista Andre Maia, καθώς και μουσικοί Adel Salameh από την Παλαιστίνη, ο Γάλλος τσελίστας Didier Petit, ο Δημήτρης Βαρελόπουλος στο λαούτο και ο Γερμανός Michael Metzler στα κρουστά.

Ακόμη, η μοναδική φωνή του Ισπανού Alfredo Tejada και η δυναμική κιθάρα του συμπατριώτη του Alejandro Chacon, μαζί με τον εντυπωσιακό χορό της Ελένης Γιαννοπούλου θα ξεναγήσουν το κοινό στον κόσμο του flamenco.

Το τριήμερο φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση της Σαβίνας Γιαννάτου, που εδώ και χρόνια τραγουδά τη Μεσόγειο σε Διεθνή Φεστιβάλ, των Primavera en Salonico, αλλά και των νέων ερμηνευτριών Μάρθας Μαυροειδή και Fide Koksal από τη Σμύρνη.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ έχει ο Θέμης Ροδαμίτης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 26 Ιουλίου

Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή

Adel Salameh Trio

Τετάρτη 27 Ιουλίου

Andre Maia

Encardia & Anna Sinzia Villani

Alfredo Tejada, Alejandro Chacon & Ελένη Γιαννοπούλου

Πέμπτη 28 Ιουλίου

Μάρθα Μαυροειδή

Fide Koksal

Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico

Πληροφορίες

Τεχνόπολις, Κεντρική αυλή, Πειραιώς 100, Γκάζι

Διάρκεια από 26 έως και 28 Ιουλίου 2011

Ώρα έναρξης: 21.00

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή