Μουσικές της Μεσογείου στο κηποθέατρο Νίκαιας

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 14:37
UPD:15:12
A- A A+

Τέσσερις βραδιές με μουσικές των χωρών της Μεσογείου, όπως διασώζονται μέσα στο χρόνο και εμπλουτίζονται, θα παρουσιάσουν τα συγκροτήματα που φιλοξενούνται από τις 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου στο κηποθέατρο της Νίκαιας.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

Τρίτη 28-6-2011 Εncardia

Χοροί του ανέμου

Με κιθάρες, ντέφια, ακορντεόν, φυσαρμόνικες, καστανιέτες, μαντολίνα, νταούλι, μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τους θρύλους και τις σπαρακτικές μελωδίες των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας, οι μουσικοί και οι χορεύτριες των encardia παρασύρουν τους θεατές στα βήματα ίσως του πιο εκρηκτικού χορού της Μεσογείου της ταραντέλα.

Κυριακή 3-7-2011

α) Novitango και Andre Maia

Νέο ταγκό από σύγχρονους Αργεντίνους συνθέτες. Σέρτζιο Ναστάζε (βιολί), Σταύρος Κατηρτζόγλου (κιθάρα), Γιάννης Αντωνόπουλος (πιάνο), Γιώργος Θεοδωρακάκος (κοντραμπάσσο), Αναστασία Γεωργάκη (ακορντεόν, επιμέλεια).

Στο γενικότερο κλίμα της αναβίωσης του ταγκό σε παγκόσμιο επίπεδo επιχειρεί να καλύψει μέσα από τις πρωτοποριακές συνθέσεις του Α. Piazzolla και άλλων συνθετών που συνδυάζουν με θαυμάσια ισορροπία την συγκινησιακή φόρτιση του παραδοσιακού Τango, με την επιμελημένη τεχνοτροπία της λόγιας μουσικής.

Συμμετέχει ο Andre Maia, στο τραγούδι η Φένια Παπαδόδημα

β) Συναυλία φάντο με την Paula Colaço

Το μουσικό σχήμα που θα επισκεφθεί τη χώρα μας έρχεται από την Πορτογαλία, και συγκεκριμένα από την καρδιά της Λισαβόνας, την Αλφάμα (η πιο παλιά γειτονιά της πρωτεύουσας) όπου αναπτύχθηκε και επιβιώνει ως τις μέρες μας, σχεδόν αναλλοίωτο, το παραδοσιακό φάντο.

Δευτέρα 4-7-2011

Eλένη και Σουζάνα Βουγιουκλή

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο. Tραγουδούν σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες.

Tο ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών της Μεσογείου, των Βαλκανίων και άλλων πολύ ιδιαίτερων μουσικών του κόσμου, καθώς επίσης και δικές τους συνθέσεις.

Τρίτη 5-7-2011

Γιάννης Κούτρας Μάριος Στρόφαλης

«Από το Σταυρό του Νότου στα λιμάνια της Μεσογείου». Μια συνεργασία που παίρνει την θέση της στον χρόνο με ένα αφιέρωμα σε κοινωνικά και πολιτικά παρεμβατικά τραγούδια, καθώς και μουσικές του συνθέτη και πιανίστα Μάριου Στρόφαλη.

Πληροφορίες

Κηποθέατρο Νίκαιας, Κύπρου και Προύσσης, Νίκαια

Διάρκεια από τις 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή